Alla luetellut, marraskuussa 2020 ilmoittamamme muutokset ja rajoitukset palveluissamme ovat edelleen voimassa toistaiseksi.

Coronavirusepidemins inverkan på våra tjänster

Muutokset ovat voimassa toistaiseksi. Noudatamme päätöksissä Helsingin kaupungin suosituksia. 

Kaikessa toiminnassa on yhä syytä noudattaa kokoontumisrajoituksia, turvaväli- ja hygieniaohjeita ja muita viranomaisohjeita. Talkoiden osalta tulee luonnollisesti noudattaa voimassaolevia viranomaisohjeita muun muassa kokoontumisrajoituksista ja turvaväleistä. Suosittelemme lykkäämään talkoiden järjestämistä kunnes koronatilanne helpottuu. 

Lenkkisaunat on toistaiseksi suljettu, asukkaiden omat saunavuorot jatkuvat

Lenkkisaunat on toistaiseksi suljettu, koska niissä oleskellaan tyypillisesti isommalla joukolla ja muiden kuin omaan lähimpään perhepiiriin kuuluvien kanssa. 

Asukkaidemme omat saunavuorot sen sijaan jatkuvat toistaiseksi. Pyydämme asukkaitamme noudattamaan saunavuorolla hyvää koronaetikettiä: saunaan vain terveenä ja käsi- ja yskimishygieniasta huolehtien. Omalla saunavuorolla on hyvä saunoa vain perhepiirissä yleisiä suosituksia ja kokoontumisrajoituksia noudattaen.

Kerhotilat ja vastaavat yhteiset tilat on suljettu, talopesulat ovat avoinna

Kerhotilat ja niihin rinnastettavissa olevat, taloissamme sijaitsevat kuntoilu- ja muut harrastetilat on suljettu. 

Pidämme talopesulat asukkaiden käytössä. 

Muista huolellinen käsi- ja yskimishygienia, kun liikut talon yhteisissä tiloissa. Vältä usein kosketeltaviin pintoihin (kuten kahvoihin, kaiteisiin tai hissin nappeihin) koskemista likaisilla tai paljailla käsillä.  

Käytä hissiä vain yksin tai oman seurueen kanssa ja noudata hississäkin yleisiä turvavälisuosituksia.

Asiakaspalvelupisteemme palvelevat vain ajanvarauksella

Asiakaspalvelupisteemme ovat toistaiseksi suljettuja. Palvelemme ajanvarauksella sellaisissa tilanteissa, joissa käynti toimistollamme on välttämätön asian hoitamiseksi. Tällaisia tilanteita ovat esimerkiksi avaintenluovutus ja -palautus. 

Huomioithan ystävällisesti nämä käytännöt, kun asioit meillä:

  • Suosittelemme kaikille 15 vuotta täyttäneille kasvomaskin käyttöä asiakaspalvelutiloissamme.
  • Huolehdithan käsihygieniasta asioidessasi toimistollamme ja asiakaspalvelussamme. Asiakaspalvelumme tiloissa on käsidesiä asiakkaidemme käyttöön. 
  • Vältämme toistaiseksi kättelyä ja muuta fyysistä kontaktia asiakkaidemme kanssa.
  • Henkilökuntamme käyttää kertakäyttöhansikkaita avaimia käsitellessään.

Asioi verkossa tai puhelimitse

Keskitämme asiakaspalvelumme resursseja verkko- ja puhelinpalveluun. Asiakaspalvelunumeromme ja chat-palvelumme ovat avoinna maanantaista perjantaihin klo 9–15 sekä kuukauden ensimmäinen ja viimeinen arkipäivä klo 16 asti.

Myös päivystyspuheluita kiireellisistä asioista otamme ilta- ja yöaikoina normaalisti vastaan. 

Verkkosivujemme asiointisivuilla voit esimerkiksi jättää kiireettömän vikailmoituksen, ilmoittaa asukasmuutoksista tai tilata lausunnon asunnonvaihtoa varten. Neuvomme asumista koskevissa kysymyksissä myös chatin kautta.  

Harkitse vikailmoituksen jättämistä myöhemmin

Toistaiseksi emme tee sellaisia kiireettömiä huolto- ja korjaustöitä, jotka vaativat yli tunnin kestävää työskentelyä sisällä asunnossa. Pikaisia, alle tunnin oleskelua asunnossa vaativia korjauksia ja muita käyntejä, kuten asuntotarkastuksia, teemme edelleen.

Henkilökuntamme käyttää korjaus- ja tarkastuskäyntien ajan hengityssuojaimia ja suojakäsineitä.

Jos asunnossasi on tarpeen tehdä korjaustöitä ja asunnossa oleskelee sairastunut, altistunut tai koronaviruksen vuoksi karanteenissa oleva henkilö, pyydämme huomioimaan tämän vikailmoitusta tehdessä. Jos korjausta vaativa vika ei ole kiireellinen, harkitse voisitko tehdä vikailmoituksen myöhemmin. 

Jos asunnossasi on kuitenkin tarpeen tehdä kiireellisiä korjaustöitä ja asunnossa on sairastunut, altistunut tai karanteenissa oleva henkilö, kerrothan siitä vikailmoituksessasi. Tällöin tiedämme varautua asianmukaisesti.

Huoltohenkilökuntamme on aina yhteydessä asukkaaseen ennen käyntiä huoneistossa. Jos olet jättänyt vikailmoituksen, jonka hoitaminen vaatii huoneistossa käyntiä, vastaathan tuntemattomasta numerosta tulevaan huoltohenkilökunnan puheluun.

Mahdolliset lähiaikoina alkavaksi suunnitellut korjaukset siirtynevät aloitettavaksi myöhemmin. 

Seuraa viestintäkanaviamme

Hekalla seurataan koronatilanteen kehittymistä tarkasti ja ryhdytään tarvittaessa lisätoimiin epidemian leviämisen estämiseksi. Jos joudumme ottamaan käyttöön uusia rajoituksia, kerromme niistä verkkosivuillamme ja muissa viestintäkanavissamme. Myös talojemme rappuihin tuodaan tiedotteita. 

Pyrimme siihen, että asiakaspalvelu, isännöinti, huolto ja siivous toimivat mahdollisimman hyvin myös korona-aikana.

Uutinen päivitetty 1.4.2021: lisätty ohje talkoiden järjestämisestä.