Korkotukiasuntojen omistamien asuntojen asukkaat eivät enää voi tehdä keskinäisiä vaihtoja 31.12.2019 jälkeen, sillä KKOy Helsingin Korkotukiasunnot -yhtiön asunnot siirtyvät tuolloin KOy Auroranlinnan omistukseen.

Fuusiosta johtuen Korkotukiasuntojen omistamista ara-asunnoista tulee vapaarahoitteisia vuokra-asuntoja, ja samalla asuntojen vaihto-oikeus päättyy. 1.1.2020 lähtien Korkotukiasuntojen asuntoja ei siis pysty enää vaihtamaan keskenään tai Hekan omistamien asuntojen kanssa.  

Korkotukiasunnot ovat vaihtokelpoisia vuoden loppuun saakka. Jos vaihtoon tarvittavat sopimukset ja irtisanomiset hoidetaan vuoden 2019 puolella, vaihto Heka-asunnon ja Korkotukiasunnon välillä onnistuu, vaikka muuttopäivä olisikin vasta vuoden 2020 puolella. Vaihtoilmoitukset, joissa tarjotaan vaihtoon Korkotukiasuntojen omistamia asuntoja, poistetaan Asunnonvaihtopörssistä automaattisesti tammikuun 2020 aikana. 

Jatkossa Korkotukiasuntojen omistamien asuntojen vuokrat määritetään samoin periaattein kuin muissakin Helsingin kaupungin omistamissa vapaarahoitteisissa vuokra-asunnoissa. 

Korkotukiasuntojen kaikki kohteet on listattu Korkotukiasuntojen sivuilla.

Lisätietoja saa asuntojen välittämisestä vastaavan Helsingin kaupungin asuntopalvelujen, Stadin asuntojen ja Korkotukiasuntojen verkkosivuilta.