Hekas klubblokaler öppnas och målet är att inleda de öppna bastuturerna 1.6.2021

Avaamme talojemme kerhohuoneet asukkaiden käyttöön 1.6.2021. Talotoimikunnat voivat halutessaan jatkaa kerhotilojen käytön rajoittamista tiedottamalla siitä itse asukkaille. 

Myös lenkkisaunavuorot pyritään käynnistämään koronatauon jälkeen niin ikään 1.6. lähtien, sitä mukaa kun saunojen lämmitys saadaan ohjelmoitua. Myös talkoosaunoja voidaan talkoiden yhteydessä järjestää.

Noudata kokoontumisrajoituksia ja turvallisuusohjeita kerho- ja saunatiloissa

Kerho- ja saunatiloissa on noudatettava kulloinkin voimassa olevia määräyksiä muun muassa kokoontumisrajoituksista, turvaväleistä ja hygieniasta. Aluehallintoviraston määräyksen mukaisesti 1.–15. kesäkuuta 2021 sisätilassa voi kokoontua yhtä aikaa enintään 10 henkilöä. Tilassa oleskelevien on noudatettava kahden metrin turvaväliä ja hygieniasuosituksia. 

Katso aluehallintoviraston määräykset yleisötilaisuuksista.

Lue Helsingin kaupungin uutinen kaupungin palvelujen avaamisesta.

Edelleen voimassa olevat koronarajoitukset Hekalla

Muut koronan vuoksi tehdyt rajoitukset palveluihimme ovat edelleen voimassa:

Talojen muut yhteiset tilat

Talojen kuntosalit sekä muut harrastetilat on suljettu. Talopesulat ovat kuitenkin edelleen asukkaiden käytössä.

 Muista huolellinen käsi- ja yskimishygienia, kun liikut talon yhteisissä tiloissa. Vältä usein kosketeltaviin pintoihin (kuten kahvoihin, kaiteisiin tai hissin nappeihin) koskemista likaisilla tai paljailla käsillä. Käytä hissiä vain yksin tai oman seurueen kanssa, ja noudata hississäkin turvavälisuosituksia.

Talkoot

Talkoissa on noudatettava voimassa olevia sisä- ja ulkotiloja koskevia kokoontumisrajoituksia sekä turvaväli- ja hygieniaohjeita. 

Asiakaspalvelu

Asiakaspalvelupisteissämme voi yhä käydä vain ajanvarauksella ja vain sellaisissa tilanteissa, joissa käynti toimistollamme on välttämätön asian hoitamiseksi. Voit varata käyntiajan aluetoimistosi asiakaspalvelusta. 

Huomioithan ystävällisesti nämä käytännöt, kun asioit meillä:

  • Suosittelemme kaikille 15 vuotta täyttäneille kasvomaskin käyttöä asiakaspalvelutiloissamme.
  • Huolehdithan käsihygieniasta asioidessasi toimistollamme ja asiakaspalvelussamme. Asiakaspalvelumme tiloissa on käsidesiä asiakkaidemme käyttöön. 
  • Vältämme toistaiseksi kättelyä ja muuta fyysistä kontaktia asiakkaidemme kanssa.
  • Henkilökuntamme käyttää kertakäyttöhansikkaita avaimia käsitellessään.

Asiakaspalvelunumeromme ja chat-palvelumme ovat avoinna arkisin kello 9–15 sekä kuukauden ensimmäisenä ja viimeisenä arkipäivänä kello 16 asti.

Päivystyspuheluita kiireellisistä asioista otamme viikonloppuisin sekä ilta- ja yöaikoina normaalisti vastaan. 

Huolto- ja korjaustoiminta

Toistaiseksi emme tee sellaisia kiireettömiä huolto- ja korjaustöitä, jotka vaativat yli tunnin kestävää työskentelyä sisällä asunnossa. Lyhyempiä, alle tunnin oleskelua asunnossa vaativia korjauksia ja muita käyntejä, kuten asuntotarkastuksia, teemme edelleen. Henkilökuntamme käyttää korjaus- ja tarkastuskäyntien ajan hengityssuojaimia ja suojakäsineitä.

Jos asunnossasi on tarpeen tehdä korjaustöitä ja asunnossa oleskelee sairastunut, altistunut tai koronaviruksen vuoksi karanteenissa oleva henkilö, pyydämme kertomaan asiasta vikailmoitusta tehdessä. Jos korjausta vaativa vika ei ole kiireellinen, harkitse voisitko tehdä vikailmoituksen myöhemmin. 

Lähiaikoina alkavaksi suunnitellut sisällä asunnoissa tehtävät korjaukset siirtyvät aloitettavaksi myöhemmin.

Seuraa viestintäkanaviamme

Hekalla seurataan koronatilanteen kehittymistä tarkasti ja ryhdytään tarvittaessa lisätoimiin viruksen leviämisen estämiseksi tai puretaan lisää rajoituksia tilanteen sen salliessa. Noudatamme koronaa koskevassa päätöksenteossa Helsingin kaupungin linjauksia. 

Kun rajoituksiin tulee muutoksia, kerromme niistä verkkosivuillamme ja muissa viestintäkanavissamme. Myös talojemme rappuihin tuodaan tarvittaessa tiedotteita.
Tästä uutisesta julkaistaan käännöksiä mahdollisimman pian.