Itäkeskukseen valmistuu helmikuussa 2023 uusia Heka-asuntoja osoitteeseen Kauppakartanonkatu 16. Kohteessa on 144 asuntoa yksiöistä neljän huoneen perheasuntoihin. Asuntojen hakuaika alkaa 2.11.2022.

Asuntoja haetaan lähettämällä hakemus Helsingin kaupungille. Jos sinulla on voimassaoleva asuntohakemus, voit lisätä uudiskohteen asunnot hakemuksellesi muokkaamalla hakemusta asuntojen hakuaikana.  Asukasvalinnoissa ovat etusijalla puretuista asunnoista Hekan väistöasuntoon muuttaneet asukkaat. 

Hyvät kulkuyhteydet ja palvelut lähellä

Itäkeskukseen valmistuu helmikuussa 2023 Hekan uudiskohde Kauppakartanonkatu 16. Kohde sijaitsee noin 400 metrin päässä metroasemalta ja Itis-ostoskeskuksen palveluista. Lähellä on lisäksi useita peruskouluja ja päiväkoteja. Aivan kohteen vieressä on Ystävyydenpuisto, jossa on leikkipuisto.

Kohteeseen valmistuu 144 asuntoa yksiöistä neljän huoneen perheasuntoihin. Jokaisessa asunnossa on lasitettu parveke. Asuinhuoneiden, eteisten ja keittiöiden lattiat ovat vinyylilankkua. Wc-tilojen, kylpyhuoneiden ja löylyhuoneiden lattiat on laatoitettu keraamisella laatalla. Keittiöissä on induktioliesi, jääkaappipakastin sekä tilavaraukset astianpesukoneelle ja mikrolle.

Rakennus on kuusikerroksinen ja sen ulkopinta on punaista tiiltä. Suurin osa asumiseen liittyvistä yhteisistä tiloista sijaitsevat talon ensimmäisessä kerroksessa, jossa sijaitsevat asuntokohteiset irtaimistovarastot, pesulat, kuivaushuoneet sekä lastenvaunu- ja ulkovälinevarastot. Ensimmäisessä kerroksessa on lisäksi kolme talosaunaa ja korttelin yhtiöiden yhteinen kerhotila, joka on myös pihapiirissä sijaitsevan Haso-talon asukkaiden käytössä.

Rakennus on savuton eli asunnoissa, parvekkeilla ja yhteisissä tiloissa, kuten saunoissa tai kerhotiloissa ei saa tupakoida. Tontilla tupakointi on kielletty ja kohteessa ei ole tupakointipaikkaa.

Uudiskohde on rakennettu puretun, samannimisen kohteen tilalle.

Asuntojakauma

  • Yksiöitä (3136): 38 kpl
  • Kaksioita  (42,555): 66 kpl
  • Kolmioita (59,579,5): 25 kpl
  • Neliötä (8788): 15 kpl

Kohteen tarkemmat tiedot, vuokrat ja asuntojen pohjakuvat löytyvät Kauppakartanonkatu 16:a kohdesivulta.