Jokipoikasenkaari 3 sijaitsee Tapanilassa hyvien kulkuyhteyksien ja virkistysmaastojen ympäröimänä. Talossa on yhteensä 54 Hekan vuokra-asuntoa. Uudiskohde valmistuu tammikuussa 2023, ja hakuaika asuntoihin alkaa 19.10.2022. Kolmannes uudiskohteen asunnoista varataan vaihtoasunnoiksi jo Hekalla asuville.

Asuntoja haetaan lähettämällä hakemus Helsingin kaupungille. Jos sinulla on voimassaoleva asuntohakemus, voit lisätä uudiskohteen asunnot hakemuksellesi muokkaamalla hakemusta asuntojen hakuaikana.

Jokipoikasenkaari 3

Talossa on monipuolisesti eri kokoisia asuntoja yksiöistä neljän huoneen perheasuntoihin, ja ne sijaitsevat kolmessa rapussa. Eniten kohteessa on kaksioita ja kolmioita. Asuntojen koot vaihtelevat 34 ja 83,5 neliömetrin välillä.

Asunnot ovat esteettömiä ja kaikissa asunnoissa on lasitettu parveke. Jokaiseen asuntoon kuluu myös lämmin irtaimistovarasto. Sisätilojen lattiamateriaali on helppohoitoinen vinyylilankku.

Rakennuksessa on kuusi kerrosta sekä ullakkokerros, jossa on kaksi talosaunaa. Muita talon asukkaiden yhteisiä tiloja ovat kerhotila, pesula kuivaushuoneineen, lastenvaunuvarastot sekä ulkoiluvälinevarastot.

Jokipoikasenkaari 3 sijaitsee Tapanilan aseman läheisyydessä. Asemalle on suunnitteilla päivittäistavarakauppa ja muita lähipalveluita. Talon lähistöllä on hyvät ulkoilu- ja virkistysmaastot, jotka sijoittuvat pääosin Longinoja-kaupunkipuron varrelle.

Tupakointi on kielletty kohteen asunnoissa, parvekkeilla ja yhteisissä tiloissa kuten saunoissa ja kerhotiloissa. Pihalla tupakointi on kielletty lukuun ottamatta erikseen mahdollisesti osoitettua tupakkapaikkaa.

Talossa on Hekan normaalien vuokra-asuntojen lisäksi 20 asunnon kehitysvammaisten asuntoryhmä, joka on vuokrattu Helsingin kaupungin sosiaali- ja terveystoimialalle.

Asuntojakauma:

  • 1 h + kt (34–35 m²): 12 kpl                                                                                  
  • 2 h + kt (49–54 m²): 16 kpl                                                                                  
  • 3 h + kt (74,5–76 m²): 16 kpl                                                     
  • 4 h + kt (83 – 83,5 m²): 10 kpl

Kohteen tarkemmat tiedot, vuokrat ja asuntojen pohjakuvat löytyvät Jokipoikasenkaari 3:n kohdesivulta.