HSY:n kiertävät keräysautot vastaanottavat kodin vaarallisia jätteitä, metalliromua ja sähkölaitteita Helsingissä 31.8. – 19.10.2020. Kierrätyskeskuksen keräysautoon voi viedä 24.8.–29.9. siistejä, ehjiä ja puhtaita uudelleenkäyttöön sopivia kodin pientavaroita ja kodin tekstiileitä. 

HSY:n keräysautoille voit viedä maksutta kotiin kertynyttä metalliromua, sähkölaitteita ja kodin vaarallista jätettä, kuten energiansäästölamppuja, maaleja ja kemikaaleja. Kodin vaaralliset jätteet, sähkölaitteet ja metalliromu kerätään kukin omaan keräysautoonsa. Keräystilanteet pysyvät sujuvina, kun autoille tuotavat jätteet lajitellaan jo kotona valmiiksi. Autojen mukana kulkee ympäristöneuvoja, joka opastaa mahdollisissa lajittelupulmissa paikan päällä.

Sähkölaiteromuautoon voi tuoda esimerkiksi kahvinkeittimiä ja muita piensähkölaitteita, kylmälaitteita, pesukoneita ja televisioita.

Metallinkeräysautoon voi tuoda kodin yksittäisiä metalliesineitä, kuten puulämmitteisiä kiukaita, verkkoaitoja sekä paistinpannuja ja kattiloita. Suuremmat jäte-erät kannattaa viedä HSY:n Sortti-asemille.

Vaarallisen jätteen keräysautoon voi tuoda kotoa esimerkiksi maaleja, liuottimia, auton akkuja, energiansäästölamppuja ja loisteputkia.

Keräysautoihin mahtuu vain rajallisesti jätettä. HSY toivookin, että asukkaat kuljettaisivat suuret jätemäärät, kuten peräkärrylliset, suoraan jollekin HSY:n Sortti-asemista. Keräysautoilla vastaanotettavien jätteiden vastaanotto on kotitalouksille maksutonta myös Sortti-asemilla.

HSY:n keräysautokierros on tarkoitettu vain materiaalille, jota ei sellaisenaan voi enää käyttää uudelleen. 

Tarkista keräysautojen aikataulut, autojen tarkat pysähtymispaikat, lajitteluohjeet ja korona-ajan turvallisuusohjeet osoitteesta www.hsy.fi/keraysautot.

Vie käyttökelpoiset tavarat Kierrätyskeskuksen keräysautoon

Kierrätyskeskuksen keräysautot liikkuvat Helsingissä 29.9. saakka. Autoihin voit viedä siistejä, ehjiä ja puhtaita uudelleenkäyttöön sopivia kodin pientavaroita ja kodin tekstiileitä: astioita, keittiövälineitä, sisustus- ja koriste-esineitä, kirjoja ja levyjä, kenkiä, laukkuja, asusteita ja vaatteita, pyyhkeitä, lakanoita, päiväpeittoja, mattoja sekä urheiluvälineitä. Myös kaikenkuntoista pienelektroniikkaa ja polkupyöriä otetaan vastaan.

Katso Kierrätyskeskuksen keräysautojen aikataulut ja asiointiohjeet Kierrätyskeskuksen verkkosivuilta.