Helsingin kaupungin jakaman Rakentamisen ruusu -palkinnon saajaksi on ehdolla Hekan ja Hason asuintalot Pukinmäessä osoitteessa Isonpellontie 4-6. Palkinto jaetaan tänä vuonna jo 25. kerran.

Pukinmäessä sijaitseva kolmen kerrostalon kokonaisuus ”Nikamat” valmistui keväällä 2019. Palkintoehdokkuuden perusteissa nostetaan erityisesti esiin talokokonaisuuden taitava istuttaminen Vantaanjoen kulttuuriympäristöön, punertavan betonielementtijulkisivun innovatiivisuus, onnistunut asuntosuunnittelu sekä haastavien rakentamisolosuhteiden hallinta.

Ehdolla olevan kohteen asunnoista puolet kuuluvat Helsingin kaupungin asunnot Oy:lle ja puolet Helsingin Asumisoikeus Oy Rantapuistoon. Kohdetta isännöi ja huoltaa Heka Koillinen Oy.

Muita ehdokkaita palkinnon saajiksi ovat Etelänranta 10:n julkisivukorjaus, Erottajan aukion yhteistyönä tapahtunut kehittäminen, Korkeavuorenkatu 21:n korjaus ja muuttaminen asunnoiksi sekä työmaa-aitaan toteutettu katutaideteos Sörnäisten ääni.

Tänä vuonna 25. kerran jaettava Rakentamisen Ruusu on Helsingin kaupungin vuotuinen tunnustus poikkeuksellisen laadukkaasta rakennettuun ympäristöön liittyvästä työstä. Ehdokkaat nimeää Helsingin rakennusvalvonta, ja voittajan valitsee kaupunkiympäristölautakunnan ympäristö- ja lupajaosto. Palkinnon voittaja julkistetaan 22.11.

Isonpellontie 4-6 ja sen näyttävä punertava betonijulkisivu oli tänä vuonna ehdolla myös Betonijulkisivu-arkkitehtuuripalkinnon saajaksi.

Kurkkaa sisään Isonpellontie 6:een Kylässä Hekalla -videon kautta:

 

Kuva: Kuvatoimisto Kuvio
Kuva: Kuvatoimisto Kuvio
Kuva: Kuvatoimisto Kuvio
Kuva: Kuvatoimisto Kuvio
Kuva: Kuvatoimisto Kuvio
Kuva: Kuvatoimisto Kuvio
Kuva: Kari Palsila
Kuva: Kari Palsila