Helsinki palkitsee esimerkillistä rakentamista Rakentamisen Ruusu -palkinnolla. Tänä vuonna 24. kerran jaettavasta palkinnosta kisaa kahdeksan ehdokasta. Heka on ehdolla Rakentamisen Ruusun saajaksi kahdella kohteella: Käärmetalolla ja Vuokkiniemenkatu 11:llä eli ”uudella Käärmetalolla”.

Käärmetalo on Mäkelänkatu 86:ssa sijaitseva 1951 alun perin valmistunut sodanjälkeisen ajan arkkitehtuurin ja sosiaalisen asuntorakentamisen huomattava esimerkki. Käärmetalon suunnitteli arkkitehti Yrjö Lindegren, ja se valmistui vuonna 1951. Käärmetalo on saanut lempinimensä käärmeenomaisesti kiemurtelevan muotonsa vuoksi.

Rakentamisen Ruusu -ehdokkuuden perusteluissa kehutaan kaupunkilaisten arkiseen asumiseen tarkoitetun vuokratalon kunnianhimolla toteutettua peruskorjausta. Peruskorjaus on valmistunut toisessa Käärmetalon asuinrakennuksista.

Käärmetalon peruskorjauksen pääsuunnittelijana toimi Mona Schalin, Kati Salonen ja Mona Schalin Arkkitehdit Oy.

Katso Käärmetalon esittelyvideo:

Vuokkiniemenkatu 11 on uudiskohde, jonka rakentamisprosessi sujui erinomaisen hyvin ja mutkattomasti alustavasta suunnittelusta rakennuslupamenettelyyn ja aina toteutusvaiheeseen asti. Hankkeessa on saavutettu varsin onnistunut suunnitteluratkaisu haastavan asemakaavan pohjalta.

Kohteen kaarevalinjaiset talot luovat uuden maamerkin ja melumuurin vilkkaiden liikenneväylien solmukohtaan Itä-Helsinkiin.

Vuokkiemenkatu 11:n pääsuunnittelijana toimi Niklas Sucksdorff, L Arkkitehdit Oy.

Katso Vuokkiniemenkadun esittelyvideo:

 

Lue lisää:
Kuka saa Rakentamisen Ruusun 2018? Ehdolla seitsemän upeaa kohdetta ja vakuuttava työpanos

Juttuun korjattu 29.11. Vuokkiniemenkatu 11:n pääsuunnittelijatieto