Hekalle valmistuu helmikuussa uusi 43 asunnon seniorikohde Myllypuroon. Talossa on yksiöitä ja kaksioita. Seniorikohteen asunnot on tarkoitettu yli 55-vuotiaille. Asuntojen hakuaika alkaa 22.11.2022. 

Asuntoa haetaan Helsingin kaupungilta. Jos sinulla on voimassa oleva asuntohakemus, voit lisätä uudiskohteen asunnot hakemuksellesi muokkaamalla hakemusta asuntojen hakuaikana. Voit hakea senioriasuntoa, jos olet yli 55-vuotias.


Täydennysrakentamiskohde lähelle valmiita palveluja

Kuusikerroksisessa rakennuksessa on yhteensä 43 asuntoa, yksiöitä ja kaksioita. Asuntojen koko vaihtelee 38 neliömetristä 54,5 neliömetriin.

Asunnot ovat esteettömiä, ja jokaisessa asunnossa on lasitettu parveke. Sisätilojen lattiamateriaali on helppohoitoinen vinyylilankku. Isoimmissa asunnoissa on makuuhuoneen yhteydessä vaatehuone. Keittiössä on varaus astianpesukoneelle ja mikroaaltouunille. Kylpyhuoneissa on varaukset ja liitännät pyykinpesukoneelle ja kuivausrummulle. Jokaiselle asunnolle kuuluu samassa kerroksessa luhdilla sijaitseva lämmin irtaimistovarasto. Osaan asunnoista kuljetaan lasitetun luhtikäytävän kautta. 

Talon asukkaiden yhteisiä tiloja ovat kerhotila, pesula kuivaushuoneineen, apuvälinevarasto ja ulkoiluvälinevarasto. Yhteiskäyttöiset tilat ovat rakennuksen ensimmäisessä kerroksessa.

Viereisiltä pysäköintialueilta on varattu asukkaille yhteensä 13 pysäköintipaikkaa, joista 11 on uudessa korttelin yhteiskäyttöisessä kylmässä pysäköintihallissa. Loput autopaikat sijaitsevat yhteisellä paikoitusalueella ja niistä toinen on varattu liikuntaesteiselle.

Kohde on osa alueen täydennysrakentamista, ja alueella on jo valmiit julkisen liikenteen yhteydet ja palvelut. Julkinen liikenne painottuu Myllypuron metroasemaan, johon on etäisyyttä noin puoli kilometriä. Alueen palvelut keskittyvät läheiseen Myllypuron ostoskeskukseen. Itäkeskus on yhden metropysäkinvälin päässä.

Tupakointi on kielletty kohteen asunnoissa, parvekkeilla ja yhteisissä tiloissa kuten saunoissa ja kerhotiloissa. Pihalla tupakointi on kielletty lukuun ottamatta mahdollista erillistä tupakkapaikkaa.

Asuntojakauma:

  • 1 k + kt 38 m²: 5 kpl
  • 2 h + kt 43,5–45 m²: 33 kpl
  • 2 h + kt 54,5 m²: 5 kpl.

Katso kohteen tarkemmat tiedot, vuokrat ja asuntojen pohjakuvat kohdesivulta.