Helsingin kaupungin asunnot Oy:n Kontulan, Vesalan, Vuosaaren, Puotilan alueiden asuntokohtainen laajakaistayhteys ja kaapeli-tv-palvelut

Helsingin kaupungin asunnot Oy / Heka Itä Oy kilpailuttaa loppuvuoden aikana asuntokohtaiset laajakaista- (nettiliittymä) ja kaapeli-tv-palvelut Kontulan, Puotilan, Vesalan, ja Vuosaaren alueille.

Kilpailutus sisältää vuokraan sisältyvänä kaikkiin huoneistoihin 10 Mbit/s laajakaistayhteyden. Lisäksi kilpailutuksen yhteydessä pyydetään tarjoukset nopeammista yhteyksistä, joita asukkaat voivat halutessaan tilata omalla kustannuksellaan. Kilpailutus sisältää myös kaapeli-tv-liittymän kaikkiin em. alueiden Heka-kiinteistöihin, mutta mahdollista operaattorin vaihtumista lukuun ottamatta asialla ei ole olennaista merkitystä muiden, kuin Vesalan alueen asukkaille, koska muilla Idän alueilla kaapeli-tv-liittymät kaikissa kohteissa jo on (Kontulassa ja Puotilassa Telia, Vuosaaressa Welho).

Koska Vesalan alueella yhtä poikkeusta (Viitankruununtie 2) lukuun ottamatta kaikissa kohteissa tv-palvelut tulevat nyt maanpäällisen antenniverkon kautta, tuleva muutos aiheuttaa sen, että asukkaiden tulee varmistaa omien digivastaanottimiensa (digiboksi tai digisovittimella varustettu televisio) sopivuus kaapeli-tv-lähetysten vastaanottoon.

Edellä kerrottujen palveluiden kilpailutus valmistuu loppuvuodesta ja tulevan operaattorin valintapäätös tehdään viimeistään tammikuussa 2019. Laajakaista- ja kaapeli-tv-palvelut saadaan asukkaiden käyttöön vaiheittain siten, että ne kohteet, joissa jo on valittavan operaattorin valokuituverkko, palvelut pyritään saamaan käyttöön ensi keväänä ja lopuissa kohteissa valokuituverkon rakentamisen vuoksi palvelut pyritään saamaan käyttöön ensi kesän ja alkusyksyn aikana. Tavoitteellisena aikatauluna hankkeessa on se, että kaikissa vuokranmääritysyksiköissä palvelut ovat käytössä syksyllä 2019.

Kilpailutuksen päätyttyä ja hankintapäätöksen tekemisen jälkeen (arvio tammikuussa 2019) asukkaita tiedotetaan tarkemmin operaattorin valinnasta ja tulevista toimenpiteistä. Vasta tämän jälkeen, kun valittava operaattori on varmistunut, pystymme vastaamaan kysymyksiinne tarkemmin.

Tämä kilpailutus ei sido asukkaita käyttämään valittavan operaattorin palveluita ja jokainen voi edelleen hankkia oman palvelunsa itse valitsemaltaan taholta. Pyydämme asukkaita kuitenkin huomioimaan käynnissä olevan laajakaista- ja kaapeli-tv-palveluiden kilpailutuksen, mikäli olette tekemässä uutta määräaikaista nettiliittymä- ja/tai maksu-tv-sopimusta.