Hekan ja muiden Helsingin kaupungin omistamien ARA-vuokra-asuntojen asukkaiden keskinäisten asunnonvaihtojen tueksi tarkoitettu Asunnonvaihtopörssi uudistuu. Helppokäyttöisemmäksi ja ilmeeltään raikkaammaksi päivitetty Asunnonvaihtopörssi otetaan käyttöön maanantaina 25. kesäkuuta. 

Asunnonvaihtopörssin toimintaperiaatteet eivät vaihdu, vaan muutokset näkyvät lähinnä palvelun ulkoasussa ja käytettävyydessä. Asunnonvaihtopörssin tärkein sisältö eli asunnonvaihtoilmoitukset ja niiden hakutoiminto siirtyvät palvelun etusivulle. Vaihtoasuntojen oleellisimmat tiedot, kuten asunnon pinta-ala ja vuokra sekä ilmoittajan yhteystiedot tulevat nykyistä näkyvämmin esille. Kiinteistöjako päivittyy entisestä 21 alueyhtiöstä nykyiseen viiden alueyhtiön tilanteeseen.

Asunnonvaihtoilmoituksia voi jatkossakin selata ilman palveluun rekisteröitymistä mutta vain rekisteröityneet käyttäjät voivat jättää oman ilmoituksen tai ottaa yhteyttä toisiin ilmoittajiin. 

Päivitys ei vaadi toimenpiteitä Asunnonvaihtopörssin käyttäjiltä. Nykyisessä Asunnonvaihtopörssissä julkaistut ilmoitukset siirtyvät automaattisesti uudistuneeseen palveluun, ja rekisteröityneiden käyttäjien käyttäjätunnukset ja salasanat pysyvät ennallaan. Asunnonvaihtopörssin osoite on yhä www.hekaoy.fi/asunnonvaihtoporssi.

Käyttökatko maanantaina 25.6.

Nykyisen Asunnonvaihtopörssin vaihtaminen päivitettyyn versioon aiheuttaa muutaman tunnin katkon palvelun käyttöön maanantaina 25. kesäkuuta. Katkon aikana Asunnonvaihtopörssiin ei pääse, palveluun ei voi kirjautua, ilmoituksia ei voi katsella eikä omaa ilmoitusta voi lisätä. Pahoittelemme häiriötä.

Ilmoittajat vastaavat jatkossakin ilmoitusten sisällöstä

Uudistus ei muuta Asunnonvaihtopörssin toiminnan periaatteita: asukkaat ovat yhä itse vastuussa siitä, että heidän ilmoittamansa tiedot ovat oikein. Heka ei vastaa ilmoitusten sisällöstä. Heka tai Asunnonvaihtopörssi ei välitä asukkaiden keskinäisiä viestejä heidän puolestaan tai luovuta ilmoittajien yhteystietoja eteenpäin.

Asunnonvaihdon ehdot ja käytännöt pysyvät ennallaan

Asunnonvaihtopörssin uudistus ei muuta asunnonvaihdon käytäntöjä tai edellytyksiä. Jos sopiva vaihtokumppani löytyy palvelun kautta, jätetään asunnonvaihtohakemukset Helsingin kaupungin asuntopalvelujen asunnonvälityspalvelu Stadin asunnoille. Hekan alueyhtiöt eivät käsittele asunnonvaihtohakemuksia tai tee päätöksiä asunnonvaihdoista. 

 

Uutista on muokattu 20.6. Päivitetyn Asunnonvaihtopörssin julkaisuajankohta on korjattu ja käyttökatkon ajankohta täsmennetty.