Tutustu, mitä henkilötietoja Heka kerää työnhakijasta rekrytointiprosessin aikana ja miten kerättyjä henkilötietoja käsitellään.

Rekrytoinnin tietosuojakäytännöt Hekassa

 

Heka on rekisterinpitäjä

Heka toimii tietosuojalainsäädännön mukaisena rekisterinpitäjänä käsitellessään työnhakijan eli sinun henkilötietojasi.

 

Millä perusteella käsittelemme henkilötietojasi?

Kun haet meille töihin, käytämme antamiasi henkilötietoja työhakemuksesi käsittelyyn.

Käytämme hakemuksesi käsittelyssä hakijaprofiilia, johon työhakemuksessa antamasi tiedot kerätään. Hakijaprofiilisi henkilötietoja voidaan hyödyntää myös muissa Hekan rekrytoinneissa.

Henkilötietojesi käsittely perustuu hakulomakkeessa antamaasi suostumukseen.

Henkilötietojasi voidaan käyttää automatisoidun päätöksenteon pohjana. Jokaista avoinna olevaa työpaikkaa kohden on laadittu yksilöllinen vaatimusprofiili. Hakulomakkeessa antamiasi vastauksia verrataan automaattisesti vaatimusprofiiliin.

Käytämme rekrytointiprosessissa tarvittaessa työpsykologisia testejä.

 

Sinusta kerättävät henkilötiedot rekrytoinnin aikana

Rekrytoinnin aikana sinusta kerätään henkilötietoja, jotka olet itse antanut työhakemuksessasi tai sen liitteissä. Henkilötietosi tallennetaan Hekan käyttämään ReachMee-rekrytointijärjestelmään.

Rekrytoinnin aikana käsittelemme seuraavia henkilötietojasi:

  • nimesi
  • yhteystietosi (sähköpostiosoite, puhelinnumero ja osoite)
  • antamasi vastaukset hakulomakkeen kysymyksiin
  • ansioluettelosi
  • henkilökohtainen hakukirjeesi
  • muut mahdolliset liitetiedostot (esimerkiksi todistukset)
  • mahdolliset työpsykologisten testien testivastaukset                      

 

Henkilötietojesi luovuttaminen

Emme luovuta rekrytoinnissa antamiasi henkilötietoja kolmansille tahoille.

ReachMee-rekrytointijärjestelmään henkilötietojasi kerätään Hekan lukuun ja Hekan ohjeistuksen mukaisesti.

        

Kansainväliset tietojensiirrot

Emme käsittele henkilötietojasi Euroopan unionin tai Euroopan talousalueen ulkopuolella.

 

Henkilötietojesi säilyttäminen

Säilytämme henkilötietojasi vain niin kauan kuin henkilötietojen säilyttäminen on tarpeen.

Arkistoimme henkilötietosi rekrytointijärjestelmän tietokannasta kaksi vuotta rekrytoinnin päättymisen jälkeen.

 

Tietosuojaoikeutesi

Sinulla on oikeus tutustua itseäsi koskevaan henkilötietoon. Voit korjata ja päivittää itseäsi koskevat henkilötiedot hakijaprofiilissasi.

Sinulla on oikeus vaatia henkilötietojen korjaamista tai vastustaa henkilötietojesi käsittelyä tietosuojalainsäädännön rajoissa, mutta huomioithan, että monet henkilötiedot ovat välttämättömiä rekrytointiprosessissa. Sinulla on oikeus tulla unohdetuksi, mutta huomioithan, että tämän jälkeen hakijaprofiilisi ja työhakemuksesi eivät ole enää voimassa, eikä Heka voi huomioida työhakemustasi.

Kun haluat tutustua itseäsi koskevaan henkilötietoon, pyydämme täyttämään tämän lomakkeen ja lähettämään sen sähköpostitse tietosuoja@hekaoy.fi. Lomakkeen toimittamisen jälkeen todennamme henkilöllisyytesi Signom-palvelun kautta.

Muita tietosuojaoikeuksia koskevien pyyntöjen osalta pyydämme sinua olemaan yhteydessä sähköpostitse osoitteeseen tietosuoja@hekaoy.fi

 

Henkilötietojesi suojaaminen

Antamiasi henkilötietoja pääsevät tarkastelemaan Hekan HR-osaston työntekijät sekä Heka-konsernissa rekrytoinnista vastaavat esimiehet. Kaikkia henkilöitä, joilla on pääsy sinun henkilötietoihisi, sitoo salassapitovelvollisuus.

Jos sinulla on turvakielto, käänny työpaikkailmoituksessa annetun yhteyshenkilön puoleen.

Harkitsethan myös huolellisesti, mitä tietoja annat hakemuksessasi. Anna ainoastaan tietoja, jotka ovat kyseisen työtehtävän kannalta merkityksellisiä.

 

Onko sinulla kysyttävää tietosuojasta?

Heka-konsernin tietosuojavastaavana toimii lakimies Sanna Mäkilä.

Voit olla yhteydessä tietosuojavastaavaan sähköpostitse tietosuoja@hekaoy.fi, jos sinulla on kysymyksiä tietosuojakäytännöistämme.

Jos sinulla on kysyttävää yksittäiseen työpaikkailmoitukseen liittyen, olethan yhteydessä työpaikkailmoituksessa mainittuun yhteyshenkilöön.