Vinkit edullisiin sisustushankintoihin

Pidä seuraavat kuusi vinkkiä mielessä, ja teet edullisia sisustushankintoja!

Kuvat Sami Heiskanen

1. Mieti aluksi, mitä kodin esinettä tai huonekalua kotisi kaipaa: onko kyseessä esimerkiksi jonkin määrätyn valmistajan tekemä pöytä, nojatuoli tai matto. Kun tiedät tarkemmin, millaisen tuotteen haluat, sen etsiminen on helpompaa ja säästyt esimerkiksi nettikirpputorien ja -huutokauppojen kaikkien tuotteiden läpiselailulta.

2. Facebookista löydät eri brändien kirpputoreja ja eri kaupunginosien kierrätysryhmiä kuten esimerkiksi Kallio kierrättää ja Jätkäsaari kierrättää -ryhmät. Kysele rohkeasti kierrätysryhmissä mukana olevilta tietoja etsimästäsi tuotteesta, voit saada heiltä varteenotettavia vinkkejä paikoista, joista sitä kannattaa etsiä.

3. Käytettyjä huonekaluja ja esineitä voi etsiä myös lukuisilta muilta verkkokirpputoreilta ja -huutokaupoista, kuten esimerkiksi tori.fi -sivustolta tai huuto.net -sivustolta.

4. Perinteisiltä kirpputoreilta sekä Kierrätyskeskuksista voi myös tehdä löytöjä, jos niissä käy ahkerasti kiertelemässä. Esimerkiksi Fidan kirppiksillä on omat osionsa huonekaluille, valaisimille, lasiesineille ja vaatteille. Muita varteen otettavia kirpputoreja ovat esimerkiksi Hietalahden torin kirpputori ja Emmaus. Googlen avulla löydät sinua lähimpänä olevat kirpputorit.

5. Jos tähtäimessäsi on esimerkiksi jonkin kotimaisen valmistajan uusi ja hintava tuote, mieti, tarvitsetko tuotteen heti vai voisitko odottaa hetken ja kärkkyä halvempaa myyntihintaa muutaman kuukauden ajan. Eri brändien outlet-myymälöistä ja ystävämyynneistä sekä tavaratalojen ja huonekalumyymälöiden alennusmyynneistä saatat löytää haluamasi tuotteen hyvinkin edulliseen hintaan. Voit myös lykätä tuotteen oston esimerkiksi vuoden päähän, jolloin ehdit säästää rahaa 12 kuukauden ajan tulevaa hankintaa varten.

6. Ostoksia voi myös tehdä sisustusmessuilla kuten esimerkiksi Habitaressa. Jotkut brändit ja sisustusliikkeet saattavat myydä sisustusmessuilla esillä olevia tuotteitaan normaalia edullisempaan hintaan.