Viherkasveja, led-valonauha ja omaan tyyliin sopiva värimaailma – näin lastenhuone muuttuu teinin omaksi valtakunnaksi

Teini-ikäisen huonetta sisustaessa on tärkeintä kuunnella nuorta ja tämän toiveita. Lastenhuoneen saa päivitettyä nuorelle sopivaksi pienillä muutoksilla.  

Teini-ikäisen huone muuttuu hiljalleen aikuismaisemmaksi, kun lastenhuoneeseen kuuluneet lelut ja värimaailma vaihtuvat selkeämpään tyyliin. Teinin huone on teinin oma maailma, joten nuoren oma maku ja mieltymykset saavat näkyä. Viihtyvyyteen kannattaa panostaa: kun huoneessa on mukava viettää aikaa, se pysyy mitä luultavimmin myös helpommin siistinä.  

Projekti on hyvä aloittaa yhteisellä mietintähetkellä. Nuoren kanssa kannattaa pohtia, onko huoneessa jotain sellaista, mitä hän haluaa säilyttää. Entä mitkä ovat ne esineet tai huonekalut, joita huoneeseen ei enää missään vaiheessa haluta?  

Päivitä sisustus pikkurahalla 

Nuoren huoneen sisustaminen onnistuu helposti pienelläkin rahalla, sillä tyyliä saa vaihdettua jo uusimalla verhot, sängynpeitteet ja esimerkiksi koristetyynyt. Valkoinen on hyvä pohjaväri, jonka päälle voi rakentaa monta eri tyyliä. Toiselle sopii hempeän vaaleanpunainen, toinen kaipaa graafisia muotoja tai tummempia värejä.  

Jotta muutos onnistuu ja on kaikille osapuolille mieleinen, ota nuori mukaan kaupoille. Tutustukaa myös kirpputorien tarjontaan ja pohtikaa yhdessä, mistä nuori pitää.

Trendikäs, omaperäinen tyyli syntyy, kun sisustuksessa yhdistelee rohkeasti uutta ja vanhaa.  

Kirpputoreilta löydetyt sisustusaarteet ovat paitsi edullisia ja ekologisia, myös trendikkäitä. Trendikäs, omaperäinen tyyli syntyy, kun sisustuksessa yhdistelee rohkeasti uutta ja vanhaa. Tutustukaa myös paikallisen Facebook-kirpputoriryhmän antiin. 

Ostosreissulla on hyvä pohtia yhdessä, sopivatko uudet huonekalut tai koriste-esineet teinin omaan kotiin muutaman vuoden kuluttua. Salli sisustuksessa silti leikkisyys: huoneen ei tarvitse olla vielä aikuisen huone. 

Yksityiskohdat tuovat viihtyvyyttä 

Suurten linjojen lisäksi nuoren huoneessa kannattaa kiinnittää huomiota yksityiskohtiin. Kun leluautot, legot ja barbiet ovat jo varastossa, koriste-esineiksi voi valita jotakin, mistä teini itse innostuu. Musiikin suurkuluttaja saattaa kaivata seinilleen vinyylilevyjen kansia, muotitietoinen lempivaatteitaan ja joku toinen haluaa pitää vielä esillä pehmolelukokoelmaansa. 

Kiinnitä huomiota yksityiskohtiin ja muista nuoren oma maku: koriste-esineiksi kannattaa valita jotakin, mistä teini itse innostuu. 

Koristeeksi voi valita myös maanläheisiä värejä ja viherkasveja. Kasvit ovat varma ja trendikäs valinta, sillä niiden avulla on helppo luoda kodikasta tunnelmaa myös nuoren huoneeseen. Osa viherkasveista, kuten helppohoitoiset palmuvehka ja viirivehka, puhdistavat samalla huoneilmaa. Jos teini ei innostu kukkien kastelusta eikä perheestä löydy viherpeukaloa, sisustusta voi piristää esimerkiksi kuivakukilla. 

Muista kiinnittää huomiota myös valaistukseen ja siihen, että teinillä on huoneessaan hyvät mahdollisuudet opiskella. Lukulamppu on nuoren huoneessa ehdoton, mutta sisustukseen saa leikkisyyttä ja hauskuutta myös esimerkiksi seinälle tai kattoon liimattavan, väriä vaihtavan led-nauhan avulla. 

 

Lähteet: Mynewsdesk, K-Rauta, Good Housekeeping