Välipalavinkki: Omenainen jogurttijäätelö

Herkulliset omena-jogurttijäätelöt sopivat välipalaksi tai aamupalapöytään.

Kirjoittanut Kati Jalagin Kuvat Mirva Kakko

Ainekset 

  • 1 pieni omena 
  • 3 rkl vettä 
  • 1/2 dl ruokosokeria 
  • 1/2 tl jauhettua kanelia 
  • 4–5 dl turkkilaista jogurttia 
  • 1/2 dl lemon curdia 
  • 1 dl muromysliä 

Lisäksi tarvitset mehujäämuotteja 

Valmistus

  1. Poista pestystä omenasta siemenkota ja leikkaa omena ohuiksi viipaleiksi. Mittaa kattilaan vesi, ruokosokeri ja kaneli sekä lisää mukaan omenalohkot. Kiehauta seos ja keitä sitä noin viisi minuuttia miedolla lämmöllä, kunnes omenalohkot ovat pehmenneet. Anna seoksen jäähtyä. 
  2. Lado kuuteen mehujäämuottiin kerroksittain omenalohkoja, turkkilaista jogurttia ja lemon curdia. Ripottele lopuksi päälle muromysliä. Aseta jäätelötikut muotteihin. Nosta mehujäämuotit pakastimeen ja anna niiden jähmettyä vähintään kuusi tuntia. 
  3. Irrota jogurttijäätelöt muoteista valuttamalla kuumaa vettä muotin ulkopinnalle. 
Asiasanat