Tunnetko nämä mummolatyylin klassikot?

Mummolatyyli voi olla antiikkista 1920-lukua, funktionaalista 1950-lukua tai retroa 1970-lukua. Mummolasisutuksesta tunnettu kirjailija Henna-Kaisa Sivonen valitsi viisi mummolakodin kestosuosikkia. 

Kirjoittanut Vilma Timonen Kuvat Helsingin kaupunginmuseo
  1. Vanhat emännänkaapit on suunniteltu aterimien, astioiden ja kahvipurkkien säilytykseen. Ne ovat siinä edelleen loistavia. Tyypillisiä värejä ovat sinisen ja vihreän sävyt pastillisävyt, mutta kaappeja voi olla vaikka minkä värisiä. Yläkaapin ovet voivat olla myös lasiaukolliset. Umpiovissa on usein kukka-aiheinen koristemaalaus.
  2. Pinnatuoleja ryhdyttiin valmistamaan ensi kerran 1700-luvun Etelä-Englannissa. Suomessa tunnetuin malli on Ilmari Tapiovaaran Fanett, jota valmistettiin miljoonittain Suomessa ja Ruotsissa. Tämä 1950- ja 1960-lukujen keittiöiden vakiokaluste on palannut huonekalukauppojen valikoimiin. 
  3. Istuiko sinunkin mummosi laiskanlinnassa kudin sylissään? Todennäköisesti käsityön mahdollisti nurkkaan sijoitettu jalkalamppu, jonka kankainen lampun-varjostin oli koristeellinen ja ehkä värikäskin. 
  4. Ihanat, virkatut pitsiliinat tuovat pehmeyttä kodin sisustukseen. Liinoja voi vaihtaa huoneen sisustukseen sopivaksi vaikka joka vuodenajan mukaan. 
  5. Vanha pelargonia, on mummon akkunan alla. Enää kesäkukat eivät talvehdi ikkunalla, koska ikkunatiivisteet ovat parantuneet ja sisälämpötila on ulkokukille liian korkea. Kukkapöydällä voi kuitenkin pitää viherkasveja tai vaikka koriste-esineitä. 

Lue lisää mummolatyylin iloista.