Tiramisu kruunaa kesäpäivän

Kesäinen tiramisu kruunaa leppoisan lomapäivän ja vie kielen mennessään. Valmistat helposti kerralla 10 tiramisu-annosta, jotka voit tarjota esimerkiksi jälkiruoaksi vieraille.

Kuvat Seppo Saarentola

Valmistusaika: alle 30 min
Vaikeusaste: helppo
Annosmäärä: 10

Ainekset:

100 g savoiardi- tai muita keksejä
2 dl vahvaa (sokerilla makeutettua) kahvia
250 g mascarponea tai muuta maustamatonta tuorejuustoa
1 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
2 1/2 dl vaahtoutuvaa vanilliinikastiketta

Päälle:

kaakaojauhetta
tuoreita mansikoita

Valmistusohje:

1. Levitä puolet kekseistä vuokaan tai jälkiruokamaljoihin. Kostuta keksit kahvilla.
2. Valmista täyte kulhossa. Lisää tuorejuuston sekaan sokeri ja vaniljasokeri. Vatkaa vanilliinikastike vaahdoksi ja sekoita vaahto tuorejuuston joukkoon.
3. Levitä puolet tuorejuustoseoksesta keksien päälle.
4. Kostuta loput keksit kahvilla ja lado ne täytteen päälle. Levitä keksien päälle loput täytteestä.
5. Siivilöi pinnalle kaakaojauhetta ennen tarjoilua ja koristele tiramisu-vuoka tai -annokset tuoreilla mansikoilla.

Vinkki: Halutessasi voit soseuttaa tuoreita mansikoita ja levittää mansikkasoseen kerroksittain tiramisuun esimerkiksi keksien päälle.

Resepti: Sirkka Hirvonen