Tee itse koristeita - saat omannäköisen joulun!

Joulun kauniit koristeet syntyvät pipareista, saksanpähkinöistä ja kävyistä. Ne voi ripustaa roikkumaan kuusen oksille tai vaikkapa maljakkoon kerätyille oksan karahkoille. Itse tehdyt koristeet sopivat oman kodin kaunistukseen, mutta myös pieniksi lahjoiksi vaikkapa pikkujouluihin.

 

Kuvat Otavamedia/Pekka Holmström

1. Piparikoriste 

Tee pipariin jo leipomisvaiheessa reikä ripustusnarua varten. Koristele jäähtyneet piparit haluamallasi tavalla, ja pujota reiästä esimerkiksi joulunpunainen silkkinauha ripustusnaruksi. Pipariset koristeet kannattaa ripustaa kuuseen vasta viime hetkellä, sillä joulukuusen kosteus pehmentää pipareita. 

 

2. Saksanpähkinäkoriste 

Koristele kuorellinen saksanpähkinä esimerkiksi tarrakiinnitteisillä helmillä tai metallihohtomaalilla. Suorista avomallisen korvakorukoukun pää ja työnnä se saksanpähkinän läpi. Koristele myös korukoukun pää helmillä. Kiepauta lopuksi korukoukun renkaisiin rautalankaiset ripustusnauhat. 

 

3. Käpykoriste 

Anna käpyjen kuivua kunnolla ennen askartelua. Kiepauta ja liimaa kuusenkävyn alaosaan 1–2 sentin leveydeltä pellavalankaa. Tee langasta lopuksi ripustuslenkki.