Resepti: Voikukka-perunasalaatti kesäpöytään

Villiinny villiruoasta! Voikukka-perunasalaatin taiot helposti 30 minuutissa.

Kuvat Seppo Saarentola / Otavamedia

Kun keräät voikukkia tai muita ruoanlaittoon soveltuvia kasveja luonnosta, voit käyttää kasvien tunnistamisessa apuna Luontoportti-verkkopalvelua: www.luontoportti.com.

Ainekset:

8 keitettyä varhaisperunaa
3 maustekurkkua
3 kirpeää omenaa
pieni nippu kevätsipulia tai 2–3 kesäsipulin vartta
1 iso kourallinen sileälaitaisia voikukanlehtiä
muutama ketunleivänlehti
2 rkl kapriksia
1 tl ruususuolaa tai merisuolaa myllystä
valkopippuria

Kastike:

kylmäpuristettua oliiviöljyä
½ sitruunan mehu
hieman ruusu- tai merisuolaa

  1. Kuutioi keitetyt perunat, maustekurkut ja omenat sekä hienonna sipuli.
  2. Levitä ainekset laakeaan kulhoon. Lisää huuhdotut ja silputut voikukanlehdet sekä ketunleivät. Sekoita varovasti. Lisää kaprikset joukkoon.
  3. Mausta suolalla ja valkopippurilla ja sekoita varovasti.
  4. Sekoita kastikeainekset keskenään. 
  5. Sekoita kastike salaatin joukkoon varovasti nostellen. Tarkista maku ennen tarjoilua.

Vinkki: Ruokaista salaatti kuutioimalla joukkoon 200 grammaa halloumijuustoa tai tarjoile salaatin kanssa pannulla pariloituja halloumijuustoviipaleita.
 

Hima 2/2018.