Resepti: Tiramisu kruunaa kesäpäivän
Kesäinen tiramisu kruunaa leppoisan lomapäivän ja vie kielen mennessään. Valmistat helposti kerralla 10 tiramisu-annosta, jotka voit tarjota esimerkiksi jälkiruoaksi vieraille.
Kuvat Seppo Saarentola
Valmistusaika: alle 30 min
Vaikeusaste: helppo
Annosmäärä: 10
Ainekset:
- 100 g savoiardi- tai muita keksejä
- 2 dl vahvaa (sokerilla makeutettua) kahvia
- 250 g mascarponea tai muuta maustamatonta tuorejuustoa
- 1 dl sokeria
- 1 rkl vaniljasokeria
- 2 1/2 dl vaahtoutuvaa vanilliinikastiketta
Päälle:
- kaakaojauhetta
- tuoreita mansikoita
Valmistusohje:
- Levitä puolet kekseistä vuokaan tai jälkiruokamaljoihin. Kostuta keksit kahvilla.
- Valmista täyte kulhossa. Lisää tuorejuuston sekaan sokeri ja vaniljasokeri. Vatkaa vanilliinikastike vaahdoksi ja sekoita vaahto tuorejuuston joukkoon.
- Levitä puolet tuorejuustoseoksesta keksien päälle.
- Kostuta loput keksit kahvilla ja lado ne täytteen päälle. Levitä keksien päälle loput täytteestä.
- Siivilöi pinnalle kaakaojauhetta ennen tarjoilua ja koristele tiramisu-vuoka tai -annokset tuoreilla mansikoilla.
Vinkki: Halutessasi voit soseuttaa tuoreita mansikoita ja levittää mansikkasoseen kerroksittain tiramisuun esimerkiksi keksien päälle.
Resepti: Sirkka Hirvonen