Resepti: Makea piparminttukaakao

Kauniin vaaleanpunainen piparminttukaakao tuo iloa talven pakkaspäiviin ja joulun ajan iltoihin.

Kirjoittanut Kati Jalagin Kuvat Sampo Korhonen/Otavamedia

Valmistusaika: alle 30 minuuttia
Vaikeusaste: helppo
Annosmäärä: 6

Ainekset:

  • 1 l maitoa
  • 100g valkosuklaata
  • 3–5 tippaa piparminttuaromia
  • muutama tippa punaista elintarvikepastaväriä
  • kermavaahtoa
  • mansikan makuista tomusokeria

Valmistus:

  1. Lämmitä maito kattilassa varoen höyryämispisteeseen. Nosta kattila liedeltä syrjään ja pilko joukkoon valkosuklaa. Sekoita, kunnes suklaa on täysin sulanut.
  2. Mausta höyryävä valkosuklaakaakao piparminttuaromilla ja värjää juoma vaaleanpunaiseksi elintarvikevärillä.
  3. Annostele piparminttukaakao laseihin ja nosta pinnalle kunnon kerros kermavaahtoa. Siivilöi pinnan päälle koristeeksi vaaleanpunaista tomusokeria.