Resepti: Kirpeät mämmi-puolukkamuffinit

Jos pääsiäisen vieton jälkeen jääkaapista löytyy vielä mämmiä, valmista siitä helppotekoisia mämmimuffineja.

Loihdit tällä reseptillä puolikkaasta mämmirasiallisesta 10 muffinia, joiden tekoon kuluu 30–60 minuuttia.

Ainekset:

3 munaa
1 dl sokeria
1/2 rasiaa (350 g) mämmiä
1 dl kevytruokakermaa tai kasvisrasvavalmistetta
1 dl sulatettua tai juoksevaa margariinia
1 pussi (200 g) pakastepuolukoita sulatettuina
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Pinnalle:

vaahtoutuvaa vanilliinikastiketta
nonparelleja tai strösseleitä

  1. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. 
  2. Sekoita mämmin joukkoon kevytruokakerma tai kasvisrasvavalmiste, rasva ja sulatetut puolukat. Lisää seos vaahdon joukkoon.
  3. Lisää vehnäjauho-leivinjauhoseos ja sekoita aineet varovasti nostelemalla tasaiseksi taikinaksi.
  4. Jaa taikina muffinivuokiin. Paista 175 asteen uuninlämmössä 20–25 minuuttia.
  5. Koristele jäähtyneet muffinit vaahdotetulla vanilliinikastikkeella ja nonparelleilla tai strösselillä.

 

Hima 1/2018.