Resepti: Juhlapöytä koreaksi

Pienet naposteltavat sopivat alkupalaksi tai jälkiruoaksi joulun ja uudenvuoden juhlapöytään. Makeat kookokselta maistuvat toffeepalat ovat mainioita herkkuja lahjanvalvojaisiin tai vaikka lahjaan käärittäviksi.

Kuvat Paula Kukkonen / Otavamedia

Helposti ja nopeasti valmisvoitaikinasta valmistettavat rosmariinitikut taltuttavat suolanhimon. Tikkujen rinnalle voi laittaa tarjolle erilaisia herkkujuustoja ja hedelmäpaloja. Juhlajuomaksi sopii lämmin ja mausteinen glögi. 

Kookostoffeet 

Valmistusaika: 30–60 minuuttia 
Vaikeusaste: keskitaso 

Ainekset 

2 dl kookoskermaa 
3 dl kookos- tai fariinisokeria 
1 rkl voita 
1/4 tl sormisuolaa 
pähkinöitä 
kookoshiutaleita 

Valmistusohje 

1. Kaada kerma ja sokeri kattilaan ja keitä hiljalleen 25 minuuttia.  
2. Lisää voi ja suola ja sekoita.  
3. Kaada seos noin 10 x 10 senttimetrin kokoiseen vuokaan.  
4. Koristele toffeepalat pähkinöillä ja/tai kookoshiutaleilla.  
5. Anna jähmettyä jääkaapissa ja leikkaa paloiksi. 

Rosmariinitikut 

Valmistusaika: 30–60 minuuttia 
Vaikeusaste: helppo 

Ainekset 

4 valmiiksi kaulittua voitaikinalevyä 
1 kananmuna 
2 rkl silputtua rosmariinia 
1 tl mustapippuria 
1 dl parmesaaniraastetta 

Valmistusohje 

1. Kauli sulaneet levyt puolta ohuemmiksi.  
2. Voitele kaksi levyä munalla.  
3. Ripottele voideltujen levyjen päälle silputtu rosmariini, mustapippuri ja parmesaaniraaste.  
4. Laita maustettujen voitaikinalevyjen päälle jäljelle jääneet kaksi voitelematonta levyä.  
5. Paina levyt kaulimella yhteen ja leikkaa sentin suikaleiksi.  
6. Kierrä suikaleet kierteiksi.  
7. Laita kierteet uuninpellille ja paista niitä 225-asteisessa uunissa 12–15 minuuttia.