Resepti: Herkullinen sienipiirakka

Maistuva sienipiirakka sopii niin arkeen kuin juhlaan. Voit halutessasi valmistaa piirakan herkkusienistä kantarellien ja suppilovahveroiden sijaan.

Valmistusaika: 30-60 min
Vaikeusaste: helppo

Ainekset:

1,5 dl vettä
20 g hiivaa
1 tl suolaa
ripaus sokeria
3 rkl öljyä
noin 4 dl vehnäjauhoja

Täyte:

2 dl ranskankermaa
1–2 dl raastettua kermajuustoa
2 sipulia
1 l kantarelleja tai suppilovahveroita
suolaa
pippuria
tuoretta timjamia

Valmistusohje:

  1. Valmista piirakan pohja sekoittamalla hiiva, suola, sokeri ja öljy lämpimään veteen. Lisää jauhot hyvin alustaen. Kohota taikina.
  2. Kiehauta sienet ja sipulit pannulla öljytilkassa. Mausta suolalla ja pippurilla.
  3. Sekoita kulhossa ranskankerma, pippuri ja suola. Lisää mukaan juustoraaste.
  4. Kauli taikina ohueksi levyksi ja nosta voideltuun piirakkavuokaan. Levitä taikinan päälle ensin ranskankerma-juustoseos ja sen jälkeen paistetut sienet ja sipulit.
  5. Kypsennä 250-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia.
  6. Koristele piirakka tuoreella timjamilla.

Resepti: Otavamedia

Hima 3/2019