Resepti: Helppotekoinen köyhän miehen lakkahillo

Köyhän miehen lakkahillo ihastuttaa maukkaudella ja edullisuudellaan.

Kirjoittanut Kati Jalagin

Tämä hillo sopii hyvin puuron sekaan, paahtoleivän päälle sekä kakkujen, piiraiden ja torttujen täytteeksi. Herkkusuut voivat nauttia makoisasta suupalasta lisäämällä hillonokareen brie-juuston päälle. 

Itse tehty hillo on myös oiva lahja ystäville tai lähimmäisille. Kauniisti koristeltuihin lasipurkkeihin pakattu hillo lämmittää takuuvarmasti lahjan saajan sydäntä. 

Ainekset: 

  • 1 kg porkkanoita 
  • 2 l karviaisia 
  • kanelitanko 
  • 1 cm:n pala inkivääriä 
  • 1 kg hillosokeria 

Valmistus: 

  1. Kuori ja viipaloi porkkanat sekä perkaa marjat.
  2. Keitä porkkanoita ja marjoja, kunnes porkkanat ovat pehmeitä.
  3. Lisää kanelitanko ja raastettu inkivääri.
  4. Keitä 10–20 minuuttia välillä sekoitellen. Lisää tarvittaessa vettä.
  5. Poista kanelitanko ja soseuta seos sauvalla.
  6. Lisää hillosokeri ja keitä vielä 10 minuuttia.
  7. Kuori pinnalta vaahto ja jäähdytä hetki. Purkita hillo ja säilytä viileässä. 

Vinkki: Mitä enemmän hillossa on porkkanoita, sitä oranssimpi väri. Mitä enemmän mukana on karviaismarjoja, sitä kirpeämpi maku. 

Asiasanat