Piristystä pimenevään vuodenaikaan himaa tuunaamalla

Koti on paikka, jossa usein vietetään suurin osa ajasta. Varsinkin pimenevänä vuodenaikana kotona vietetty aika kasvaa, ja siksi onkin tärkeää, että koti on viihtyisä.

Viihtyvyyteen voi panostaa sisustamalla, eikä kodin sisustuksen tarvitse olla kallista lystiä. Pikkurahalla ja luovuudella saat paljon aikaan ja kodille uuden pirteän ilmeen. Tässä muutama vinkki edulliseen tuunaukseen!

Valaistus

Kalliisiin valaisimiin sijoittamisen sijaan voit vaihtaa valaisimesta pelkän lampun eriväriseksi tai polttaa kynttilöitä. Kynttilät piristävät pimeää vuoden aikaa, luovat kodikasta tunnelmaa. Tuoksukynttilöillä saat edullisesti valaisun lisäksi miellyttävän tuoksun.

Vaihda järjestystä ja käytä luovuutta

Aina ei tarvitse ostaa uutta, vaan pelkkä huonekalujen uudelleenjärjestely voi tehdä ihmeitä. Siirrä kirjahylly toiselle seinälle, vaihda mattojen paikkaa ja ripusta kankaita seinävaatteiksi. Uusi järjestys piristää kummasti! Suunnittele uusi järjestys ensiksi paperille, niin vältyt yllätyksiltä.

Käytä tauluja, valokuvakollaaseja tai vaikka kauniita lautasia seinillä visuaalisina elementteinä.

Myös uusi raikkaan värinen matto tai uudet sisustustyynyt tekevät kodin ilmeelle paljon. Euroja säästyy ompelemalla ja tyynyt itse.

Vinkkejä talviseen sisustukseen

Inspiraatiota Instagramista

Kodin sisustuksessa kaikkea ei tarvitse keksiä itse. Instagram-feedit ja blogit ovat täynnä mahtavia sisustusvinkkejä, joista voi kopioida mieleisiä ratkaisuja omaan käyttöön. Ota yksi idea sieltä, toinen täältä. Yhdistele ja luo oma kokonaisuus.

Katso mallia Instagramista, esimerkiksi seuraavilta tileiltä @housebeautiful ja @myscandinavianhome tai hashtageilla, kuten #sisustaminen, #olohuone ja #keittiö.

Sisustusinspiraatiota Heka-kotiin voit hakea myös asukkaaltamme Ninni Minkkiseltä, jonka vaalea ja tunnelmallinen sisustus on syntynyt hiljalleen kirppareilla ja luonnossa vastaan tulleista aarteista.

Ninnin sisustusvinkit

Sisustuslöytöjä kirppikseltä

Kirpputoreilla on valtavat mahdollisuudet tehdä löytöjä. Käy kirppiksellä pyörähtämässä säännöllisesti ja jää tutkailemaan pöytää, josta löydät kiinnostavan esineen. Myyjällä on samanlainen maku kuin sinulla ja voit tehdä samalla kertaa useamman löydön – pikkurahalla.

Stella Harasekin tärkeimmät kirppisvinkit

Sisusta viherkasveilla

Viherkasveilla herätät kodin sisustuksen eloon. Tuoreen ilmeen voi luoda huoneeseen jo yhdellä näyttävällä ja isolla kasvilla tai pienempien asetelmalla. Vehreän tunnelman rakennat sijoittamalla kasveja eri korkeuksille esimerkiksi pöytien, kirjapinojen ja hyllyköiden avulla. Kokeile rohkeasti eri värisiä, korkuisia ja muotoisia viherkasveja.

Hyödylliset vinkit viherkasveilla sisustamiseen