Näin pikkelöit kesän kasvikset

Pikkelöidyt kasvikset sopivat erinomaisesti vaikkapa grilliruokien lisukkeiksi tai hotdogien väliin.

Pikkelöinnissä etikasta, sokerista ja vedestä keitetään mausteliemi, joka kaadetaan pilkottujen kasvisten päälle esimerkiksi suoraan lasipurkkiin. Hyvä muistisääntö ainesten suhteeseen on 1-2-3: yksi osa etikkaa, kaksi sokeria ja kolme vettä. Pikkelöintiin sopivat kaikenlaiset kasvikset, kuten kurkku, porkkana ja erilaiset kaalit.

Vaihtelua makuun saa maustamalla liemen esimerkiksi pippurilla, neilikalla tai tuoreilla yrteillä sekä käyttämällä eri etikoita, kuten riisi- tai omenaviinietikkaa.

Pikkelöidyt kasvikset säilyvät jääkaapissa muutamia kuukausia.

Lisävinkkejä pikkelöintiin saat Marttojen sivuilta.