Näin löydät kirpputorilta parhaat aarteet

Miten kirppiksellä tehdään parhaat löydöt? Entä, millaisia tavaroita kirppikseltä kannattaa haalia mukaan? Pidä seuraavat vinkit mielessäsi, kun lähdet kirpputorille aarteiden etsintään.

Kirjoittanut Kati Jalagin Kuvat Roope Permanto

1. Kiertele usein kirpputoreilla

Toinen toistaan upeampia kirppislöytöjä on mahdollista tehdä etenkin silloin, jos käy säännöllisesti tutkimassa kirppareiden laareja. 

2. Mieti, millaisista asioista olet kiinnostunut

Kun tiedät, millaisista esineistä olet kiinnostunut ja mitä tavaroita etsit kotiisi, kirppisaarteiden etsiminen ja löytäminen on helpompaa tarjolla olevan tavarapaljouden seasta. 

3. Tarkista kunto ja laatu

Halpa hinta ei aina takaa hyvää laatua. Tarkista aina tavaroiden ja vaatteiden kunto: ovatko esimerkiksi kalusteiden ja esineiden pinnat ehjiä ja ovatko vaatteiden vetoketjut ja saumat kunnossa.

4. Pysähdy kiinnostavan pöydän äärelle

Jos löydät joltain pöydältä kiinnostavan esineen, tutki pöydän muu anti tarkemmin. Saattaa olla, että myyjällä on samanlainen maku kuin sinulla ja voit tehdä samalla kertaa useamman löydön.

5. Nopeat syövät hitaat

Esimerkiksi torikirppiksille kannattaa lähteä etsimään löytöjä heti aamusta, kun myyjät ovat purkaneet laatikkonsa. Itsepalvelukirppiksillä valikoimat ja myyjät vaihtuvat yleensä maanantaisin, joten tiistaina löydät pöydiltä tuoreimmat valikoimat.

Löydät lisää kirppisvinkkejä osoitteesta: www.stellaharasek.com > 10 x kirppisvinkit

Hima 4/2018