Missä kunnossa ovat keittiösi veitset?
Veitsien teroittaminen säännöllisesti pidentää niiden käyttöikää ja lisää niiden käyttömukavuutta.
Yleisimmät ja helppokäyttöisimmät kotikeittiöiden veitsenteroittimet ovat teroitushahlot ja -puikot. Hiomakivellä teroittaminen taas on haastavin, mutta ammattimaisin tapa teroittaa veitset.
Ennen veitsen teroitusta on hyvä selvittää veitsen tyyppi. Japanilaiset veitset tehdään yleensä kovemmasta teräksestä kuin eurooppalaiset, mikä vaikuttaa veitsien ihanteelliseen teroituskulmaan. Parhaan lopputuloksen saa, kun japanilaiset veitset teroittaa noin 10–15 asteen kulmassa ja eurooppalaiset noin 20 asteen kulmassa.
Veitset voi myös viedä teroitettavaksi. Teroituspalveluja tarjoavat esimerkiksi suutarit, veitsikaupat ja monet veitsiin erikoistuneet keittiövälineiden verkkokaupat. Teroitushintoihin vaikuttavat veitsien lukumäärä ja tyyppi, mutta yhden veitsen teroituksen saa yleensä noin 8–15 eurolla.