Heka ratkaisee: Miten käytän asuntoni kaasuhellaa? 

Monessa Heka-kohteessa keittiön varustukseen kuuluu kaasuhella, jossa sekä liedet että uuni toimivat kaasulla. Asunnoissa voi olla eri mallisia kaasuhelloja, mutta niitä kaikkia käytetään samalla tavalla.

Kuvat iStockphoto

Kun haluat käyttää kaasuhellaa, paina valitsemasi polttimen säätönuppia ja käännä se sen jälkeen suurimmalle teholle. Sytytä tämän jälkeen liekki ja paina painiketta yhtäjaksoisesti noin 10 sekuntia, jotta liekki vakiintuu. 

Osassa kaasuhelloista on käytössä erillinen sytytin, kun taas joissain malleissa sähköinen sytytin on integroitu laitteeseen. 

Jos haluat tutustua tarkemmin kaasuhellasi käyttöohjeisiin, saat ne valmistajan, maahantuojan tai myyjän verkkosivuilta hellan tyyppimerkin avulla. Löydät hellasi tyyppimerkinnän joko luukun reunasta tai luukun alapuolella olevasta säilytyslaatikosta tai lieden sivuosasta tai takaosasta.  

Kaasuhellan käyttö on turvallista. Polttimissa on termoelementillä varustettu liekinvarmistin, eli jos liekki sammuu jostain syystä, kaasun tulo kyseisestä polttimesta lakkaa hetken kuluttua. 

Kaasuhellan kaasu sisältyy asunnon vuokraan. Esimerkiksi Hekan kaakon kohteissa käytetään biokaasua, joka on hankittu Suomen Kaasuenergia Oy:ltä.  

Muistathan, että vain valtuutettu kaasuasentaja saa tehdä asennuksia ja korjauksia kaasuhellaan. Muista myös, että keittopoltinta ei saa koskaan käyttää tyhjillään ilman astiaa tai kodin lämmitystarkoitukseen. 

 

Kysymykseen vastasi RAU-valvoja Ari Hiltunen Hekan kaakon toimistosta.