Tupakointikielto osaksi uusia vuokrasopimuksia

Tupakointia rajoitetaan Hekan asunnoissa: kesäkuusta 2018 alkaen uusiin vuokrasopimuksiin sisältyy tupakointikielto. Asuntojen sisätiloja koskeva tupakointikielto sisältyy kaikkiin uusiin, 1. kesäkuuta tai sen jälkeen alkaviin vuokrasopimuksiin. 

Tupakointikielto on ollut jo aiemmin käytössä toukokuun 2016 jälkeen valmistuneissa Hekan uudiskohteissa. Myös Hekan peruskorjatut kohteet muuttuvat korjauksen valmistuttua savuttomiksi. Näissä kohteissa tupakointi on kielletty sisätilojen lisäksi parvekkeilla ja pihoilla.

Elokuussa 2016 voimaan tullut uusi tupakkalaki mahdollistaa lisäksi tupakointikieltojen hakemisen kunnalta kiinteistöjen parvekkeille ja pihoille, jos tupakansavua kulkeutuu häiritsevästi asuntoihin. Tupakkalain mukainen parveketupakointikielto on haettu kunnalta yhteen Hekan kohteeseen ja hakuprosessi on käynnissä kahden muun kohteen osalta. Tupakkalaki on jo aiemmin kieltänyt tupakoinnin kaikkien asuinkiinteistöjen yhteisissä tiloissa kuten rappukäytävässä, saunatiloissa ja kerhohuoneissa.

Tupakointikiellot koskevat myös sähkötupakointia.
 

Hima 1/2018.