Oma huolto toimii ketterästi

Toisin kuin miltei kaikki muut suuret vuokranantajat, Heka toteuttaa kiinteistönhoidon omalla henkilökunnalla. Malli on asukkaiden mieleen – Hekan saamien asukasarvioiden mukaan huolto pelaa hyvin. 

Kirjoittanut Pi Mäkilä

Hekan oman huollon etuna on nopeus ja ketteryys sekä se, että asukkaat ja huollon työntekijät tuntevat toisensa. Huollon kiinteistöpäällikkö Timo Karhunen kertoo, että huolto pystyy toimimaan ennen kaikkea ripeästi ja asiantuntevasti 

– Tutun henkilökunnan ansiosta syntyy sekä luottamusta että avoimempaa yhteistyötä. Lisäksi kiinteistönhoitajat tuntevat oman alueensa kohteet todella hyvin. Siitä on apua ihan käytännön työssä, sillä he tuntevat jokaisen kohteen omat kiinteistötekniset ominaisuudet, Karhunen kertoo. 

Hekan huollossa riittää huoltohenkilökuntaa: pelkästään Heka Idän alueella työskentelee yli 130 työntekijää, joista valtaosa koostuu huollon ja siivouksen työntekijöistä. 

Hekan kiinteistöhuollon henkilöstöjakauma ammattinimikkeittäin
 

Huollon työntekijät voivat kouluttautua oman työnsä ohella. Sekä kiinteistönhoitajille että siivoojille tarjotaan erilaisia mahdollisuuksia kehittää omaa osaamistaan.  

Karhunen huomauttaa, että koulutus on tärkeää, koska niin työvälineet kuin työmenetelmätkin kehittyvät jatkuvasti.  

– Meillä on erinomainen henkilöstö, jolla on hallussaan valtava määrä moniosaamista. Työntekijöillä on pitkiä työsuhteita, jota näkee enää harvassa yrityksessä, hän lisää. 

 

Haluaisitko töihin Hekalle esimerkiksi kiinteistönhoitajaksi tai siivoojaksi? Tutustu avoimiin työpaikkoihin: