Loppuvuonna 2018 haettavaksi tulee uudiskohteita Jätkäsaaresta ja Kuninkaantammesta

Hekalle valmistuu helmikuussa kolme uudiskohdetta, joiden hakuajat ovat loka-, marras- ja joulukuussa. Haettavat uudiskohteet sijaitsevat Jätkäsaaressa ja Kuninkaantammen asuinalueella. Kolmasosa uudiskohteiden asunnoista varataan vaihtoasunnoiksi jo Hekalla asuville hakijoille. Uudiskohteiden asuntoja haetaan Stadin asuntojen kautta.

Jätkäsaareen osoitteeseen Välimerenkatu 3 valmistuu kaksi puukerrostaloa, joiden arvioitu valmistumisaika on 28.2.2019. Wood city -korttelin kahdessa Heka-talossa on 98 modernia asuntoa. Kahdeksankerroksiset asuintalot ovat valmistuessaan Suomen korkeimmat puukerrostalot. Taloissa on asuntoja kodikkaista yksiöistä 98 neliön tilaviin perheasuntoihin. Kaikissa asunnoissa on lasitetut parvekkeet. Kaupunkimaista eloa taloon ja kortteliin luovat talojen ensimmäisessä kerroksessa toimivat kivijalkaliikkeet. Välimerenkadun asuntojen hakuaika on 24.10.–6.11.

Helmikuussa valmistuu kaksi Heka-taloa uudelle Kuninkaantammen asuinalueelle. Kuninkaantammi sijaitsee Kaarelassa, Luoteis-Helsingissä, Keskuspuiston ja Vantaanjoen varressa. Vuoteen 2025 mennessä kauniisti kaartuvassa Kuninkaantammessa asuu 5500 asukasta. Nimensä Kuninkaantammi on saanut tammesta, jonka istutti kertoman mukaan Ruotsin kuningas Kustaa III 1700-luvun lopulla. Kyseinen tammivanhus seisoo edelleen nimeään kantavassa puistossa Kuninkaantammen alueen pohjoisosassa.

Osoitteeseen Taidemaalarinkatu 2 valmistuu kerrostalo, jossa on 72 asuntoa, ja seitsemän asunnon rivitalo. Asuntojen arvioitu valmistumispäivä on 28.2.2019. Kaikissa asunnoissa on parveke, terassi tai asuntopiha. Tiilisessä kerrostalossa on yksiöitä, kaksioita, kolmioita sekä kaksi neljän huoneen asuntoa. Rivitalossa on seitsemän yli 90 neliöistä perheasuntoa. Pihalla on asukkaiden käyttöön tarkoitettuja viljelyslaatikoita. Taidemaalarin asuntojen hakuaika on 7.11. –20.11.

Kuninkaantammen toinen Heka-talo valmistuu osoitteeseen Sienakuja 2. Kohteen arvioitu valmistumisaika on 28.2.2019.  Kahdessa harjakattoisessa asuinkerrostalossa on yhteensä 58 asuntoa. Kaikissa asunnoissa on parveke, terassi tai asuntopiha. Sienankujalle valmistuu asuntoja kaikenlaiseen asumiseen yksiöistä neljän huoneen perheasuntoihin. Suurin osa talojen asunnoista on kaksioita. Talojen piha-alueella on asukkaiden käytössä olevia istutuslaatikoita, joiden kastelussa hyödynnetään hulevesiä. Asumisen ympäristöystävällisyyttä parantavat katoilla sijaitsevat aurinkopaneelit, joista saadaan uusiutuvaa energiaa. Sienankujan kerrostalojen hakuaika on 21.11.–4.12.

Kaikissa Hekan uudiskohteissa tupakointi on kielletty sisätiloissa, parvekkeilla ja pihoilla.