Kotona Hekalla -kisan voittajakuvat on valittu

Pullan tuoksua, leikkiviä lapsia ja lemmikkejä, läheistä luontoa sekä ystäviä… Muun muassa sellaista on asuminen Hekalla kuvakisaamme lähetetyissä kuvissa. Kotona Hekalla -valokuvakilpailuun lähetetystä 50:stä elämänmakuisesta ja kotoisasta kuvasta on nyt valittu palkittavat kolme kuvaa: yksi yleisöäänin ja kaksi Hekan raadin valitsemana. 

Kuvat Minna-Leena Toikka, Kristiina Ahlgren, Tuija Rannikko

Yleisön suosikiksi nousi Kristiina Ahlgrenin otos kilpailunumerolla 18. Se sai lähes 12 prosenttia annetuista 656 äänestä. Ahlgren kiittää ilahtuneena äänestäjiä ja kertoo kuvastaan: 

- Kuva on otettu kotiparvekkeeltani Jakomäessä ja siinä näkyy naapurin Heka-talo. Otin kuvan, kun sateenkaari oli niin harvinaisen selkeä ja näytti kivasti päättyvän viereisen talon tiettyyn asuntoon.
 

Kristiina Ahlgrenin tunnelmallinen otos keräsi eniten yleisöääniä.
Kristiina Ahlgrenin tunnelmallinen otos keräsi eniten yleisöääniä. 

Hekan raati valitsi kilpailukuvien joukosta kaksi palkittavaa kuvaa 

Raatia puhutteli tunnelmallinen kuva Käpylästä omenapuiden kukkimisen aikaan. Raadin kommenteissa huomioitiin kaunis auringon tuottama sivuvalo, kuvasta erottuvat etu-, keski- ja taka-ala sekä se, että otos esittää selkeästi Puu-Käpylää. Kuvan nro 5 ottanut Tuija Rannikko toteaakin: 

- Käpylässä on hyvä asua. Sadan vuoden takainen miljöö, vanhat puut ja talot sekä vuosikymmenten kerrostumat luovat Puu-Käpylään ainutlaatuisen tunnelman. 

Tuija Rannikon kuva omenankukkien aikaan Puu-Käpylässä.
Tuija Rannikon kuva omenankukkien aikaan Puu-Käpylässä sai raadin palkinnon.

Kaurismäkeläistä tunnelmaa dokumentaarisessa kuvassa

Hekan raati palkitsi myös Minna-Leena Toikan kilpailukuvan numerolla 40. Raadin mukaan otos kuvaa erinomaisesti kisan aihetta, sen valotus ja asetelma toimivat. Kuvassa ollaan sananmukaisesta kotona Hekalla. Kuva puhutteli raatia tietyllä kaurismäkeläisyydellä ja kirvoitti pohtimaan tarinaa kuvan takana. Kuvan ottanut Toikka kertoo harjoitelleensa dokumentaarista valokuvausta.

- Kuvassa on naapurini Aila. Olemme olleet seinänaapureita 13 vuotta ja tulleet hyviksi ystäviksi sinä aikana. Halusin ottaa Ailasta kuvan, jossa näkyy viherkasvit, syksyn kauniit värit puissa sekä keittiö, jossa olemme usein yhdessä istuneet ja joka on minusta kuin viihtyisä mummola.

Kiitos kaikille kilpailuun osallistuneille ja kisakuvia äänestäneille

Voittajakuvien ottajat palkittiin Ruokaboksi-lahjakorteilla. Kuvia äänestäneiden kesken arvottiin viisi leffalippupakettia (sis. kaksi lippua).

Hekan raatiin kuuluivat:

  • Jaana Närö, Hekan toimitusjohtaja
  • Sami Issakainen, Hekan työntekijä ja valokuvauksen harrastaja
  • Sami Kulju, Hekan asukas ja valokuvauksen ammattilainen
  • Nina Korppas, Hekan työntekijä, raadin sihteeri

Tutustu kaikkiin kilpailukuviin