Hekan hallituksen tuore puheenjohtaja Jasmin Hamid arvostaa asukkaiden aktiivisuutta

Hekan hallituksen johdossa toukokuussa 2020 aloittanut kaupunginvaltuutettu Jasmin Hamid pitää uutta pestiään äärimmäisen kiinnostavana. 

Hamid on vaikuttanut Helsingin kuntapolitiikassa vuodesta 2009, ja on nyt kaupunginvaltuustossa toista kautta. Ennen puheenjohtajuuttaan hän on seurannut Hekan toimintaa esimerkiksi kaupungin yhtiöitä ohjaavan kaupunginhallituksen konsernijaoston jäsenenä.  

Hamidille Heka on sen taloja ja asuntoja laajempi kokonaisuus:

- Asukastyytyväisyys on tärkeä asia ja siinä Heka on onnistunutkin hyvin. Asumisen on oltava joustavaa ja mukauduttava asukkaiden erilaisiin elämäntilanteisiin. On hienoa, että talotoimikunnat ovat aktiivisia ja asukkaille on yhteisöllistä tekemistä.

Hamid korostaa myös Hekan rakennuskannan ylläpidon ja korjausten merkitystä. 

- Hekalla on lähes 50 000 asuntoa, mikä tarkoittaa, että peruskorjattaviakin kohteita riittää. Heka on sitoutunut Hiilineutraali Helsinki 2035 -toimenpideohjelmaan, ja peruskorjausten yhteydessä kiinteistöjen energiatehokkuutta parannetaan, hän kertoo.

Hekassa yhdistyy monta Hamidia kiinnostavaa teemaa, kuten kaupunkisuunnittelu, kohtuuhintainen asuntotuotanto ja asuntopolitiikka. Hän kokee tärkeäksi, että Helsingissä on tarjolla kohtuuhintaisia vuokra-asuntoja ympäri kaupunkia.

- Kohtuuhintaisuus ja laadukkuus eivät sulje toisiaan pois. On myös hienoa, että Helsingissä pyritään kaavoittamaan kohtuuhintaista asuntotuotantoa kaikille uusille asuinalueille. Koen puheenjohtajuuden ja hallitustyöskentelyn erittäin merkittävänä. Asuminen koskettaa meitä kaikkia ja monille koti on kaikkein tärkein paikka, hän pohtii.

Hamid viihtyy itsekin kotona ja nauttii siellä lapsiperheen vauhdikkaasta arjesta:

- Minussa on ehdottomasti kotihiiren vikaa. Matkustamisessakin parasta on kotiintulo. Varsinkin nyt, kun perheessämme on pieniä lapsia, korostuu kodin viihtyisyys ja toimivuus entisestään. Kotona paras paikka on yhdistetty avokeittiö-olohuone. Puolitoistavuotias poikamme rakastaa, kun häntä jahdataan juoksemalla saareketta ympäri. On ihanaa katsella, kuinka hän tykkää kieriskellä sohvatyynyillä tai nousta nojatuolille tähystääkseen ikkunasta ulos.