Hekan hallituksen puheenjohtaja Juha Hakola haluaa kehittää asukastoimintaa

Hekan hallituksen puheenjohtajana aloitti syyskuussa kuudennen kauden kaupunginvaltuutettu Juha Hakola (Kok.). Hallitusta keväästä asti johtanut Harry Bogomoloff luopui tehtävästä tultuaan valituksi kaupunginvaltuuston varapuheenjohtajaksi.

Hekan asiat ovat Hakolalle tuttuja muun muassa kaupungin konsernijaostosta, jonka jäsen hän on ollut kaksi kautta. 

- Heka on varmastikin yksi vaikuttavimmista vuokra-asumisen toimijoista koko valtakunnassa. Kiinteistömassa ja asukasmäärä on valtava, ja se asettaa merkittäviä haasteita henkilöstölle ja koko johdolle, Hakola kertoo.

Hakolan mukaan kohtuuhintaisten vuokra-asuntojen tarjonta on erittäin tärkeää, ja sillä saadaan työvoimaa Helsinkiin. 

- Pääkaupunkiseudulla väestö kasvaa ja asuntoja tarvitaan. Samaan aikaan on kuitenkin muistettava, että asumiskustannukset ja ansiotulot pitää olla järkevässä suhteessa. Pelkästään vuokra-asuntojen lukumäärä ei siis ole ratkaiseva tekijä, vaan niissä asuminen ansiotuloilla tulee olla saavutettavalla tasolla, Hakola kertoo.

Hakola kokee tärkeäksi asukastoimintaan panostamisen: 

-  Asukkaiden saamat palvelut ja asumisen taso on pidettävä hyvänä. Asukkaiden riittävää kuulemista ja osallistamista tulee kehittää jatkossakin. Asukastoiminnan kehittäminen on tässä hyvin merkittävässä roolissa, Hakola toteaa.

Hakolalle koti merkitsee lämpöä ja läheisyyttä sekä turvallisuutta ja tunnetta siitä, että siellä on hyvä olla. Hakolan perheeseen kuuluvat vaimo, lapset ja borderterrieri. 

- Kotona lempipaikkani on takkahuone, jossa meillä saa rauhassa katsoa TV:stä urheilua, ajankohtaisohjelmia tai vaikka vain kuunnella musiikkia ja lukea. Periaate meillä on se, että iskä hallitsee takkahuonetta, joka on meillä ”Men´s corner”, Hakola kertoo. 

Entä missä hän viihtyy Helsingissä kodin ulkopuolella?

- Minut löytää lauantaisin Kauppatorilta ja siellä useimmiten Toripoikien kahvilateltalta, Hakola kertoo.

Hekan hallituksessa yhdeksän jäsentä, joista kaksi on asukkaiden edustajia

Hekan hallituksen jäsenistä kaksi on Helsingin kaupungin viranhaltijoita, kolme luottamushenkilötaustaisia ja kaksi asukkaiden esittämiä. Varajäsenistä toinen on kaupungin viranhaltija ja toinen asukkaiden esittämä. Hallituksen toimikausi on kaksi vuotta. 

Tutustu Hekan hallituksen toimintaan