Hekalle satoja uusia koteja vuonna 2018

Hekalle valmistuu tänä vuonna seitsemän uutta kohdetta, joissa on yhteensä 660 asuntoa. Ajalla maaliskuusta toukokuuhun on kolmen Hekan uudiskohteen asuntojen hakuaika.

Kesäkuussa valmistuu Malmin Ormuspeltoon Teerisuontielle yksi viisikerroksinen ja kaksi kolmikerroksista taloa, joissa on yhteensä 89 asuntoa. Ormuspelto on teollisen historiansa jälkeen rakentumassa asuinalueeksi. Hekan kohteet sijaitsevat hyvien julkisten liikenneyhteyksien varrella, noin 700 metrin päässä Malmin juna-asemalta. Malmin keskustan palvelut ovat noin kilometrin päässä. Hakuaika Teerisuontien asuntoihin on 1.–14.3.2018.

Maalis-toukokuussa on kolmen uudiskohteen asuntojen hakuaika. 

Jätkäsaaren merellisiin maisemiin rakentuu tänä vuonna kolme uutta Heka-kohdetta. Niistä ensimmäisenä valmistuu Hampurinkujalle kesäkuussa 90 asuntoa, joista 20 on kehitysvammaisten erityisasuntoja. Tämän kohteen hakuaika on 22.3.–4.4.2018.

Välimerenkadulle rakentuvaan Wood Cityyn valmistuu Hekalle syksyllä 98 asunnon puukerrostalo. Hyväntoivonkadulle valmistuu 101 asunnon Heka-kohde loppuvuodesta. Asuntoja on 32 neliön yksiöistä 94 neliön neljän huoneen koteihin. Hyväntoivonkadulle valmistuu myös muutama lähes sataneliöinen viiden huoneen asunto.

Kruunuvuorenrantaan Koirasaarentielle valmistuu syksyllä 104 asunnon kerrostalo, jossa on yksiöitä, kaksiota ja kolmioita sekä viisi neljän huoneen asuntoa. Kruunuvuorenranta on meren ja valon kaupunginosa, ja myös valmistuvan Heka-kohteen korttelikokonaisuuteen tulee valotaideteos. Koirasaarentien asuntojen hakuaika on 2.–15.5.2018.

Loppuvuodesta päästään vielä kantamaan muuttolaatikoita Laajasaloon Gunillantielle, jonne valmistuu 81 asuntoa, sekä Pukinmäkeen Isonpellontielle, jonne on rakentumassa 77 asuntoa. Lisäksi Jakomäkeen Kankarepolulle valmistuu syksyllä 20 erityisasuntoa.

Syksyllä valmistuvien kohteiden hakuajat ilmoitetaan myöhemmin Stadin asuntojen verkkosivuilla www.stadinasunnot.fi. Uudiskohteisiin haetaan asukkaaksi Stadin asuntojen kautta kuten muihinkin Hekan asuntoihin.

Hima 1/2018.