Heka ratkaisee: Miten saan Hekalta autopaikan käyttööni? 

Hekan asukkailla on mahdollisuus vuokrata kiinteistökohtainen autopaikka omaan käyttöönsä, jos paikkoja on vapaana. Autopaikkoja voi olla talon pihalla pysäköintialueella tai pysäköintitontilla, autotallissa tai parkkihallissa.  

Vapaata autopaikkaa voit tiedustella omasta aluetoimistostasi. Autopaikan vuokraamisesta tehdään kirjallinen sopimus. Autopaikan hinta riippuu asuinalueesta sekä siitä, millainen autopaikka on kyseessä. Hekalla on käytössä kolme hintavyöhykettä, joiden hintoihin voit tutustua Hekan verkkosivuilla. Autopaikan hinta maksetaan yleensä kuukausittain vuokran yhteydessä. 

Osassa Hekan kohteista on myös sähkö- ja hybridiauton lataamiseen tarkoitettuja autopaikkoja. Jos sinulla on tai on tulossa tarvetta latauspisteelle, ole yhteydessä aluetoimistosi asiakaspalveluun. Selvitämme, onko kohteessasi vapaana latauspistettä tai mahdollisuus uuden latauspisteen asentamiseen. 

Hekan autopaikat ja -hallit on tarkoitettu säännöllisessä käytössä oleville moottoriajoneuvoille. Autotallissa voi lisäksi säilyttää moottoriajoneuvojen käyttöön liittyviä tavaroita. Autotallin käyttö muuhun tarkoitukseen on kielletty. Autotallissa ei suositella säilytettävän palavia nesteitä ja kaasuja ajoneuvon polttoainesäiliössä olevan polttoaineen lisäksi. 

Lue lisää pysäköinnistä

Kysymykseen vastasi asiakkuuskoordinaattori Ninni Liljeblad Hekalta.