Heka ratkaisee: Mitä teen, jos hukkaan avaimeni?

Jos asukas unohtanut avaimensa kotiin, hän voi pyytää ovenavausta Hekalta. Avaimen uusimisen kustannukset vaihtelevat lukostotyypin mukaan.

Jos asukas on unohtanut avaimensa kotiin, hän voi pyytää ovenavausta Hekalta. Turvallisuussyistä ovenavaus suoritetaan vain talonkirjaan merkityille asukkaille. Ovenavauksen yhteydessä henkilöllisyys tulee todentaa kuvallisella henkilöllisyystodistuksella. Tämän takia on äärimmäisen tärkeää muistaa pitää talonkirjat ajan tasalla. Sen voi tehdä ilmoittamalla Hekalle sisään- ja poismuuttaneet asukkaat. Ilmoitusten teko onnistuu helpoiten Hekan asukassivuilla.

Ovenavauksen voi tilata asiakaspalvelunumerosta toimistoaikana ja toimistoajan ulkopuolella päivystysnumerosta. Kiinteistöhuollon suorittama ovenavaus on maksullinen palvelu, josta lähetetään lasku postitse. Ovenavaus maksaa arkisin 25 euroa klo 7–16, 40 euroa klo 16–22 ja 65 euroa klo 22–7. Lauantaisin, sunnuntaisin sekä juhla- ja aattopäivinä maksu on 65 euroa. Jos haluat välttyä ovenavausmaksuilta, voit myös antaa kodin vara-avaimen esimerkiksi tutulle ja luotettavalle naapurille. Mikäli asukkaan asunnon avain tai avaimet ovat kadonneet, hänen tulee ilmoittaa asiasta mahdollisimman pian oman alueyhtiön asiakaspalveluun.

Mikäli avaimet ovat kokonaan kadonneet, avaimen uusimisen kustannukset vaihtelevat lukostotyypin mukaan. Uusimmissa älyavaimella toimivissa lukostoissa on käytössä järjestelmä, josta voidaan sulkea pois yksittäinen avain sen sijaan, että koko lukostoon tehtäisiin sarjanmuutos. Vanhemmissa lukostoissa tämä ei ole mahdollista, vaan niissä asunnon koko lukosto joudutaan sarjoittamaan uudelleen.

Lukoston sarjoitus tai yksittäisen älyavaimen kuoletus järjestelmästä tehdään viimeistään asukkaan pois muuttaessa. Näistä toimenpiteistä lähetämme laskun poismuuttavalle asukkaalle.

Kysymykseen vastasi asiakaspalvelun tiimiesimies Katja Väisänen Hekan idän toimistolta.