Heka ratkaisee: Mistä saan tietoa oman kotitaloni tulevista remonteista?

Hekan asuntoja peruskorjataan vuosittain yhteensä pitkälti yli sadalla miljoonalla eurolla. Nyt käynnissä on yli 2 500 asuntoa koskevat peruskorjaukset.

Kirjoittanut Jaana Kalliokoski Kuvat iStockphoto

Peruskorjauksissa on mukana asukasedustaja, joka toimii korjauksen ajan linkkinä asukkaiden ja urakoitsijan välillä ja tiedottaa asukkaita ja talotoimikuntaa hankkeen etenemisestä. Oman asuintalon mahdollisista korjaussuunnitelmista saa tietoa kohteen talotoimikunnalta.

Asumiseen vaikuttavista isoista peruskorjauksista, joissa vuokrasopimukset joudutaan irtisanomaan, tiedotetaan vähintään puoli vuotta ennen muuttopäivää. Heka huolehtii asukkaille väistöasunnon. Kun asukkaat joutuvat muuttamaan väistöön korjausten alta, järjestämme aina asukasinfotilaisuuden liittyen korjaussuunnitelmiin ja väistömuuttoon. Korjauksen valmistuttua asukas voi halutessaan palata vanhaan asuntoonsa tai jäädä pysyvästi väistöasuntoon.

Pienemmissä remonteissa tiedotteet korjaustöiden alkamisesta ja aikataulusta jaetaan kaikkiin asuntoihin hyvissä ajoin.

Yleistietoa peruskorjauksista löytyy Hekan verkkosivuilta. Tulevista omaa asuntoa tai asuintaloa koskevista remonteista voi tiedustella myös aluetoimiston asiakaspalvelusta, josta ohjataan tarvittaessa oikealle hanketta hoitavalla henkilölle. 

Kysymykseen vastasi Hekan korjauksen kiinteistöpäällikkö Kai Juurtela.