Heka alkaa vuokrata väliaikaisesti tyhjillään olevia asuntojaan lyhytaikaisesti

Lokakuusta lähtien Heka alkaa vuokrata väliaikaisesti tyhjänä olevia asuntojaan muutamaksi kuukaudeksi sellaisille hakijoille, joilla asunnontarve on tilapäinen. Asunnot sopivat hyvin esimerkiksi henkilöille, joilla on tarve asua tilapäisesti 2 – 5 kuukautta muualla kuin kotonaan esimerkiksi putkiremontin, työkomennuksen tai harjoittelujakson vuoksi.

Näiden asuntojen hakijan pitää osoittaa asuntotarpeensa tilapäisyys asuntoa hakiessaan ulkopuolisen tahon antamalla dokumentilla. Asuntoihin määräajaksi tehtyä vuokrasopimusta ei voi jatkaa alun perin sovittua jaksoa myöhemmälle ajalle, vaikka vuokralaisen tilapäinen asuntotarve jatkuisikin tätä pidempään. Lyhytaikaisten, tilapäisten vuokrasopimusten päätyttyä näihin asuntoihin muuttaa asukkaita peruskorjattavista Heka-taloista, joiden vuokralaiset muuttavat pois korjausten ajaksi.

Syksyn aikana lyhytaikaisesti vuokralle annetaan noin 100-150 Hekan asuntoa ympäri Helsinkiä. Asunnot ovat kaikenkokoisia, kohtuuhintaisia ja kalustamattomia. Suurimmassa osassa asuntoja vesi kuuluu vuokraan, mutta niissä asunnoissa, joissa vesi pidemmissä vuokrasuhteissa laskutettaisiin kulutuksen mukaan, vesimaksu on 20 euroa kuukaudessa henkilöä kohden. Asukkaan pitää ottaa asuntoon oma sähkösopimus, kotivakuutuksen ottaminen on suositeltavaa. Lyhytaikaisen asukkaan on mahdollista varata oma autopaikka tai saunavuoro, jos sellaisia on vapaana.

Hekan lyhytaikaisia asuntoja haetaan Vuokraovi-sivustolta, jonka kautta asuntoja haetaan asuntokohtaisesti. Asukasvalinnat tekee Helsingin kaupungin asuntopalvelut eli Stadin asunnot. Asunnot pyritään välittämään hakijoille, jonka tarve asunnolle vastaa mahdollisimman hyvin asunnon tyhjänäoloaikaa.

Lisätietoa Heka-asuntojen lyhytaikaisesta vuokrauksesta kerrotaan Hekan verkkosivuilla lähiaikoina.

Uutista on muokattu 26.9. Päivitetty tieto lyhytaikaisen vuokramisen alkamisajankohdasta.