Trendikkääseen Roihuvuoreen nousi Hekan uudiskohde täydennysrakentamisena

Ruususenrinne 6:ssa asutaan pian metron vieressä mutta keskellä luontoa. Täydennysrakentamiskohteen iso plussa on Roihuvuoren valmiit palvelut, kouluista aina venesatamaan.

Kirjoittanut Petja Partanen Kuvat Juho Kuva

Vanhan Roihuvuoren kylkeen, korkealle rinteelle nousseesta Hekan uudesta kohteesta on muutaman minuutin kävely Siilitien metroasemalle, A-talon avarilta lasitetuilta parvekkeilla on hienot näkymät vihreään Roihuvuoreen ja rivitalomaisten B- ja C-talojen jokaisessa asunnossa taas on oma sisäänkäynti ja piha.  

– Tästä on tulossa hieno kohde, asuntojen pohjat ovat todella kivoja, kohteen projektipäällikkö Sari Koukku kehaisee. 

1950-luvun Roihuvuoren mukava kylätunnelma ja asukkaiden järjestämä jokakeväinen kirsikankukkajuhla Hanami ovat tehneet seudun monelle tutuksi. Nyt alueelle valmistuu 60 vuoden tauon jälkeen uusia asuntoja.  

Ruususenrinne 6:ssa toteutetaan Hekankin suosimaa täydennysrakentamista, jossa vanhoja kaupunginosia tiivistetään. Täysin uusiin asuinalueisiin verrattuna asukkaat hyötyvät siitä, että palvelut ovat jo olemassa eikä heidän tarvitse asua vuosia rakennustyömaalla. 

Rivitalomaista asumista kolmessa kerroksessa

Rakennushanketta vetänyt Koukku antaa hyvät pisteet kohteen suunnittelijalle. Arkkitehti Jyrki Iso-Ahon suunnittelemat talot kunnioittavat naapuritalojen 1950-luvun henkeä, mutta ovat ratkaisuiltaan kaikkea muuta kuin tavanomaisia. A-talon metroaseman puolen julkisivu kätkee sisäänsä Itäväylän melua vaimentavan luhtikäytävän, josta kuljetaan sisään asuntoihin. B- ja C-talot ovat teknisesti ottaen kolmikerroksisia kerrostaloja, mutta ovat käytännössä kuin rivitaloja; vaikka asunnot ovat päällekkäin, ovat asunnot rivitalomaisia omine sisäänkäynteineen. 

– Osassa asuntoja on aika hulppea huonekorkeus, Koukku kertoo. 

Myös uudisasuntojen energiatalous ja ilmanvaihto ovat nykyaikaisen talotekniikan ansiosta erilaisia kuin naapureilla. Autojen pysäköinti on siirtynyt taivasalta pihakannen alle suojaan. Uudiskohteessa yhteistilojakin on runsaasti. Asukkaita palvelee kaksi saunaa, kerhohuoneessa on hyvät tilat perhejuhlille ja pyörävarastoon kuljetaan suoraan kadulta.  

Trendikkääksi asuinalueeksi nousseen Roihuvuoren uudet talot eivät jääneet huomaamatta Hekan asuntoa hakeneilta. Ruususenrinne 6:een tuli tammikuussa 2020 kaikkiaan 4 398 hakemusta, siis lähes samanlainen hakemustulva kuin Kalasataman ja Jätkäsaaren uudiskohteisiin.   

Sari Koukun ja koko muun Ruususenrinteen kohdetta puuhanneen tiimin kaksivuotinen rakennusurakka alkaa olla loppusuoralla. Nyt testataan näyttävän näköisen talon tekniikkaa ja viimeistellään asuntoja luovutuskuntoon.  

Mikä on uusimman Heka-kohteen paras puoli? 

– Kyllä se on se luonnonläheisyys. Tämä on todella rauhallinen paikka, ei läpiajoliikennettä ja hienot näkymät, kolmella puolella puistoa. 

 

Tutustu Ruususenrinne 6:n kohdesivuun