Peruskorjattu kohde Puu-Käpylässä toivotti asukkaansa tervetulleiksi takaisin

Idyllisessä Puu-Käpylässä sijaitsee 360 Hekan asuntoa viidessä korttelikohteessa. Suurin osa kohteista on peruskorjattu 2010-luvun molemmin puolin. Tuorein peruskorjauskohde on vasta valmistunut Kortteli 824:ssa.

Metsolantien, Pellervontien, Sampsantien, Väinölänkadun rajaamassa korttelissa peruskorjattiin 85 Hekan asuntoa 16 rakennuksessa. Perusteellisessa remontissa korjattiin muun muassa hirsirungon lahovauriot ja vaurioituneet lattiarakenteet. Märkätiloista tehtiin nykyajan vaatimusten mukaisia ja vesijohtoverkosto sekä rakennusten sisäpuoliset vesikalusteet uusittiin. Asukkaat pääsivät vaikuttamaan huoneistojen ilmeeseen muun muassa tapettivalinnoissa.

Kortteli 824:n kunnostettuihin asuntoihin päästiin muuttamaan marras-joulukuun vaihteessa.

Peruskorjaushanke aloitettiin keväällä 2016 ja saatiin päätökseen marraskuun lopussa 2018. Kohteen rakennuttajana toimi Helsingin kaupungin asuntotuotantopalvelu ATT ja arkkitehteina ARRAK Arkkitehdit. Puu-Käpylän kohteet ovat suojelumerkittyjä, minkä vuoksi pihoilla ja rakennuksissa voidaan tehdä vain kaupunginmuseon hyväksymiä kunnostustoimenpiteitä. Käytännössä se tarkoittaa, että rakennusten ulkoasuun ei tehdä muutoksia ja sisätilojen korjauksissa on jätettävä alkuperäisiä ratkaisuja niin paljon kuin mahdollista.

Peruskorjatun huoneiston pinnat kiiltävät.
Peruskorjatun huoneiston pinnat kiiltävät.
Kaakeliuuni luo tunnelmaa.
Kaakeliuuni luo tunnelmaa.
Kylpyhuoneen uusi ilme.
Kylpyhuoneen uusi ilme.