Hekan uudiskohde Pyhätunturintie 2 tuo metallinhohtoa Mellunmäkeen

Pyhätunturintie 2:n näyttävä alumiinijulkisivu ja lasitetut parvekkeet ovat esimakua siitä, miltä uudistuva Mellunmäki tulee tulevaisuudessa näyttämään.

Kirjoittanut Petja Partanen Kuvat Roope Permanto

Hekan Pyhätunturintien uuden kohteen projektipäällikkö Sari Koukun urakka alkaa olla loppusuoralla. Asukkaat pääsevät muuttamaan taloon pian.

– Hienointa taloissa on sen arkkitehtuuri, Sari Koukku toteaa.

Arkkitehtitoimisto on pannut parastaan pääsuunnittelijana toimineen arkkitehti Rainer Mahlamäen johdolla. Projektipäällikön ja urakoitsijan vastuulla oli toteuttaa arkkitehdin visio.

7-kerroksisen talon yläkerran asunnoista on hienot näkymät.
7-kerroksisen talon yläkerran asunnoista on hienot näkymät.

Mellunmäentietä taloja kohti kulkevien huomio kiinnittyy ensimmäisenä muuratusta julkisivusta ulos työntyviin kuutiomaisiin parvekkeisiin. Pienkerrostalon julkisivut ja lamellitalon sisäpihan ylimmät kerrokset taas ovat eri suuntiin harjattua alumiinilevyä.

– Niistä syntyy hauskan eläväinen julkisivu, Koukku kertoo.

Talojen hienon julkisivun takaa löytyy yli 100 uutta Heka-kotia, näppäristä yksiöistä aina 100-neliöisiin perheasuntoihin.

Uudiskohde erottuu ympäristöstään

Näyttävä Heka-kohde todella erottuu vehreän Mellunmäen muista rakennuksista, jonka huomaa kävellessä Mellunmäen metroasemalle kulkevalla 600 metrin pituisella reitillä. Jo vanhastaan alueella on kaikkiaan 11 Heka-kohdetta. Nyt nämä 1980–90-luvuilla rakennetut talot saavat lisää naapureita.

– Tämä on kehittyvä alue, jota täydennysrakennetaan vauhdilla, Koukku kertoo.

Autot ovat suojassa pihakannen alla, pihassa on tilat leikkiin ja oleiluun.
Autot ovat suojassa pihakannen alla, pihassa on tilat leikkiin ja oleiluun.

Uudistumista vauhdittaa se, että nykyiset mainiot liikenneyhteydet paranevat tulevina vuosina entisestään. Mellunmäestä pääsee luultavasti vuonna 2028 ratikalla suoraan lentoasemalle, ja tulevaisuudessa myös Pyhätunturintien editse kulkeva 560-bussilinja siirtyy raiteille. Jo nyt päiväkodit, kaupat, leikkipuisto ja koulu ovat aivan kotikulmilla. Lähivuosina palvelut vain paranevat.

– Alue tulee tiivistymään, kun uusien joukkoliikenneyhteyksien varrelle rakennetaan lisää asuntoja, Koukku sanoo.

Lähes kaikki kolmikerroksisen pienkerrostalon asunnot ovat kaksikerroksisia.
Lähes kaikki kolmikerroksisen pienkerrostalon asunnot ovat kaksikerroksisia.

 

Lähellä ulkoilumahdollisuuksia kaikkina vuodenaikoina

Hakemuksia uusiin Pyhätunturintien asuntoihin saapui yli 3 000 kappaletta. Aivan naapuriin Saariseläntielle suunnitellaan jo seuraavia Hekan Mellunmäen kohteita.

Pyhätunturintien kohteessa ovat kaikki uuden talon hienoudet, kuten lasitetut parvekkeet kaikissa asunnoissa ja pihakannen alle rakennettu autohalli. Seitsenkerroksisessa talossa on runsaasti yksiöitä ja kaksioita, ja talon katutasossa ovat asukkaiden kerhotilat ja talosaunat. Niistä on käynti suoraan pihamaalle. Kolmikerroksisessa pienkerrostalossa taas ovat Pyhätunturintien isot perheasunnot ja Hekan huollon tilat. Huoltokäynnit sujuvat siis sutjakasti.

Lähellä on myös luonto ja Kivikon urheilupuiston palvelut frisbeegolfista hiihtolatuihin. Pyhätunturintiellä on huomioitu myös kulkuvälineiden tarpeet. Autot ja moottoripyörät ovat suojassa hallissa, ja polkupyörille on pihassa runkolukittavat pyöräpaikat.

Kaikissa Pyhätunturintie 2:n asunnoissa on lasitettu parveke.
Kaikissa Pyhätunturintie 2:n asunnoissa on lasitettu parveke.

 

Pyhätunturintie 2

  • Rakentaminen alkoi keväällä 2019, kohde valmistuu 31.8.2021.
  • Seitsenkerroksinen kerrostalo ja kolmikerroksinen pienkerrostalo. Asuntoja yhteensä 107 kappaletta, kaksi liiketilaa.
  • Kaikissa asunnoissa on lasitettu parveke.
  • Autopaikkoja 49 (2 pihalla, 47 hallissa), moottoripyöräpaikkoja 4, yhteensä 216 polkupyöräpaikkaa pihalla, autohallissa ja ulkoiluvälinevarastoissa.
  • Yhteistilat: pesula, kuivaushuoneet, irtaimistovarastot, lastenvaunu- ja ulkoiluvälinevarastot, kerhotila, kaksi talosaunaa.
  • Huolto ja isännöinti: Hekan idän toimisto
  • Asuntojen keskineliövuokra vuonna 2021 on 13,38 €/m²/kk.
  • Tutustu Pyhätunturintie 2:n kohdesivuun.

Katso videoesittely Hekan uudiskohteesta Pyhätunturintie 2