Hekan kodit merellisessä Jätkäsaaressa

Helsingin Jätkäsaaren merellisestä tunnelmasta pääsee nauttimaan neljässä Hekan kohteessa. Kantakaupungin henkeä huokuvaan kaupunginosaan nousee lähivuosina lisää uusia taloja Hekalle.

Kirjoittanut Ari Rytsy Kuvat Helsingin kaupunki ja Julius Konttinen

Helsingin lounaiskärjessä avomeren äärellä sijaitsevasta Jätkäsaaresta on muodostumassa pääkaupunkiseudun helmi, joka hurmaa asukkaansa luonnolla, monipuolisilla palveluilla sekä hyvillä liikenneyhteyksillä. Hyväntoivonpuiston etelänpuoleiselle korttelialueelle kesäkuussa 2018 valmistunut Hekan kahdeksankerroksinen uudiskohde Hampurinkuja 1 täydentää Hekan Jätkäsaaren tarjontaa 70 vuokra-asunnolla, joissa kaikissa on ranskalainen parveke tai suuri lasitettu parveke. Rakennuksen kerho- ja saunatilat sijaitsevat 7. ja 8. kerroksissa, mistä avautuvat upeat näköalat merelliseen Jätkäsaareen.

Hekan kiinteistö Jätkäsaaressa osoitteessa Hampurinkuja 1.

Jätkäsaaren erikoisuutena jätteiden putkikeräysjärjestelmä

Hekan Jätkäsaaren kohteisiin lukeutuu myös pitsimäisestä julkisivustaan tunnettu 104-asuntoinen kerrostalo osoitteessa Länsisatamankatu 23. Alkuvuodesta 2014 valmistuneen kohteen jokaisessa asunnossa on parveke, josta voi ihailla rakennuksen ainutlaatuista julkisivua, Jätkäsaarta tai vastarannalla siintävää Lauttasaarta. Muita Hekan Jätkäsaaren kohteita ovat vuonna 2013 valmistuneet 73-asuntoinen Kap Hornin katu 3 sekä 62-asuntoinen Juutinraumankatu 3.

– Jätkäsaaren kohteiden erikoisuutena on jätteiden putkikeräysjärjestelmä, missä jätteet matkaavat näppärästi maanalaista putkistoa pitkin keräysasemalle. Tällä on positiivinen vaikutus alueen asumismukavuuteen. Jätesäiliöitä ja -katoksia ei ole talojen pihapiireissä, eikä niiden läheisyydessä ole roska-autoliikennettä, kertoo Heka Etelä Oy:n toimitusjohtaja Päivi Jokinen.

Lähipalveluita tiiviisti rakentuvassa Jätkäsaaressa

Jätkäsaaresta muodostuu vuoteen 2030 mennessä koti yli 20 000 asukkaalle, jotka pääsevät nauttimaan alueen vehreydestä, pihapiirimäisistä kortteleista sekä ravintola- ja muista lähipalveluista. Jätkäsaaren Bunkkeriin saneerattavien liikunta- ja uimahallitilojen lisäksi hien saa pintaan läheisessä Salmisaaren liikuntakeskuksessa.

– Jätkäsaari edustaa tiivistä kaupunkirakentamista, mikä näkyy muun muassa parkkipaikkojen sijoittamisena maanalaisiin luolastoihin. Julkisten liikennevälineiden osalta Jätkäsaaren sijainti on erinomainen raitiovaunulinjan ja Ruoholahden metroaseman ansiosta. Jalan ja polkupyörällä pääsee vaivattomasti ydinkeskustaan vanhassa satamaradan kuilussa kulkevaa Baanaa pitkin, Jokinen korostaa.

Rakennustyömaa Jätkäsaaressa

Hekalle satoja uusia asuntoja Jätkäsaareen

Hekan tulevia asuntoja Jätkäsaaressa on Wood City -puukerrostalokorttelissa. Tarkat selvitykset kosteusturvallisen ja terveen talon valmistumiseksi ovat aiheuttaneet tauon rakentamiseen, ja arvioitu valmistumisajankohta on 28.2.2019. Perinteisempää kaupunkirakentamista edustavia asuntoja valmistuu vuoden vaihteessa osoitteeseen Hyväntoivonkatu 7, sekä Kanariankujalle ja Bahamakadulle vuonna 2019, Atlantinkadulle ja Kanariankadulle vuonna 2020 ja Länsisatamankadulle vuonna 2021. 

Heka Jätkäsaari

  • Valmiit kohteet: 4 (2013–2018)
  • Rakenteilla olevat ja alkavat kohteet: 7 (2018–2021)
  • Kiinteistöissä talosauna, pesutupa ja kerhohuone
  • Lasten leikkipaikka kaikissa kohteissa
  • Esteetön sisäänkäynti kaikissa kohteissa
  • Isännöinti ja huolto: Heka Etelä Oy

Katso video kesäkuussa 2018 valmistuneesta uudiskohteesta Hampurinkuja 1: