Stadiluotsi osallistumisen mahdollistajana

Stadiluotsi Belinda Barbato toimii sillan rakentajana kaupunkilaisten ja kaupungin välillä.

Kirjoittanut Kati Jalagin Kuvat Roope Permanto

Belinda Barbato & viisi tärkeää sanaa:

Osallisuuden edistäminen

Stadiluotsien tehtävänä on tukea kaupunkilaisten omaehtoista osallistumista, lisätä yhdenvertaisia osallistumismahdollisuuksia sekä auttaa eri alueiden verkostoja löytämään toisensa. Esimerkiksi osallistuva budjetointi ja sen vaiheiden suunnittelu ja toteutus ovat osa työtämme.

Yhteistyö

Yksittäisten kaupunkilaisten, toimijoiden sekä kaupungin yhteistyö on tärkeää, kun tuen työssäni osallistumista ja vaikuttamista. Kuuntelen asukkaiden ja toimijoiden toiveita ja vien niitä eteenpäin kaupungille. Vien myös tietoa kaupungilta kaupunkilaisille.

Vuorovaikutus

Me kaikki seitsemän stadiluotsia toivomme, että olemme helposti lähestyttävissä ja haluamme helpottaa vuorovaikutusta ihmisten ja toimijoiden välillä. Erilaisten ihmisten ja tekijöiden kohtaaminen sekä työtehtävien monipuolisuus ovat työni suurinta antia.

Aluetuntemus

Toimin stadiluotsina Itäisen suurpiirin ja Östersundomin alueilla. Jotta voin hoitaa työni hyvin ja mallikkaasti, minun tulee tuntea hyvin alueeni. Kuuntelen alueeni toimijoita ja ihmisiä sekä heidän

toiveitaan korvat höröllä ja silmät valppaina, jotta voin edistää yhteistyötä, viedä viestiä ja vastata tarpeeseen parhaani mukaan.

Oppiminen

Olen oppinut vuoden aikana paljon, mutta vielä on paljon opittavaa. Työni kulmakivenä on jatkuva tiedon päivittäminen ja ajan tasalla oleminen. Päädyn monipuolisen työni puolesta usein hyvin erilaisiin tilanteisiin. Opin koko ajan uusia taitoja ja asioita sekä opin tuntemaan uusia ihmisiä ja toimijoita.

 

Ole rohkeasti yhteydessä alueesi stadiluotsiin!

  • Neuvon ja ohjaan kaupunkilaisia siinä, miten he voivat olla mukana päätöksenteossa tai kaupungin suunnittelussa ja miten he voivat vaikuttaa oman alueen kehitykseen.
  • Ohjaan ihmisiä oikeille tahoille ja neuvon esimerkiksi osallistumaan aihepiiriin liittyviin tapahtumiin, koulutuksiin ja verkostoihin.
  • Ota yhteyttä stadiluotseihin lähettämällä sähköpostia, soittamalla tai seuraamalla heitä Facebookissa.

Hel.fi/stadiluotsit
Facebook
Sähköposti: etunimi.sukunimi@hel.fi

Belinda Barbato

  • Aloitti stadiluotsin tehtävässä toukokuussa 2018.
  • Toimii stadiluotsina Itäisen suurpiirin ja Östersundomin alueilla.
  • Koulutukseltaan kulttuurituottaja.
  • Asuu Sörnäisissä.
  • Perheeseen kuuluvat puoliso, äiti ja isä.
  • Harrastaa boulderointia, kävelyä ja viherkasvien hoitoa

Hima 3/2019