Satumaailman taikaa Apinaorkesterin maailmankiertueella

Taiteilija Papu Elen Haron Apinaorkesterin maailmankiertue -esikoisteoksessa kurkistetaan taianomaiseen eläinten ja keijujen satumaailmaan.

Kirjoittanut Kati Jalagin Kuvat Anton Reenpää

Papu Elena Haro & viisi tärkeää sanaa:

Unelmointi

Unelmoidessani menen puolitranssiin ja annan ideoiden, kuvien ja sanojen tulla vapaasti esiin. Harrastan unelmointia usein, se on lempiharrastukseni.

Lumottu maailma

Olen nimennyt tekemäni taiteen nimellä Enchanted Art eli lumottu taide, joka tulee esille kaikissa tilanteissa. Ihmiset ovat esimerkiksi tekemiäni postikorttikuvia katsellessaan kokeneet taikaa ja erityistä energiaa.

Keijut

Keijut liittyvät läheisesti lumottuun maailmaan. Keijukaisten näkymätön maailma tuo iloa ja taikaa elämään. Keijut pitävät huolta luonnosta, kukista ja kasveista. Suunnittelen parhaillaan keijujen vuodenaikakalenteria sekä kirjaa. 

Apinaorkesteri

Ihanassa eläinten satumaailmassa hassutellaan ja siellä on kaikki hyvin, samoin kuin keijukaisten maassa. Apinaorkesteri osaa soittaa kaikkia maailman soittimia kaikissa tyylilajeissa. He esiintyvät jopa kukista tehdyillä soittimilla eräässä paraatissa. 

Absurdi hupsuus

Absurdi hupsuus on sellaista, että elämänilo pulppuilee vaikka millaisista lähteistä. Olen varmaan pudonnut lapsena taikasatupataan, näin minuun on joskus viitattu ja samalla ihmetelty, mistä keksin luomani taiteen.


Papu Elena Haro

  • Kokopäiväinen taiteilija.
  • Esikoisteos ja lastenkirja Apinaorkesterin maailmankiertue julkaistiin maaliskuussa 2018. Suunnitteli itse kirjan kuvituksen, tarinan sekä taiton.
  • Piirtänyt ja maalannut taideteoksia, kuvittanut levyjen kansia, tehnyt vartalomaalauksia, suunnitellut bändien logoja sekä kirjoittanut biisejä ja runoja.
  • Viimeisimmät näyttelyt: Belle epoque – Keijujen aikaan 5.–30.9.2017 (Cafe Fleuriste) ja Mille Fiori, 1 000 kukkaa 31.10.–14.11.2016 (Onda).
  • Tehnyt Apinaorkesteri-kappaleen yhdessä J.Karjalaisen kanssa.
  • Solistina Papu ja pojat -yhtyeessä, jonka kanssa levyttänyt vuonna 1984.

Hima 2/2018.