Helsingin kuvaukselliset kulmat esillä Instagramissa

Hekan RAU-valvoja Sami Issakainen kuvaa harrastuksena Helsingin luontoa ja rakennuksia. Parhaat otokset päätyvät Instagramiin.

Kirjoittanut Jenni Uusilehto Kuvat Sami Issakainen

Yksityiskohtia luonnosta, pala kaunista merenrantaa ja rakennuksia kiinnostavasta kuvakulmasta kuvattuna. Tätä kaikkea on Hekan RAU-valvoja Sami Issakaisen Instagram-tili @helsinkibylens. Hekan uudistuvilla nettisivuillakin näkyvä Instagram-tili on Issakaiselle hauska harrastus, joka ajaa ulos liikkumaan.

– Kamera on hyvä syy lähteä kävelemään luontoon ja meren äärelle. Se potkaisee käyntiin. Muuten ei tulisi välttämättä mentyä yhtä usein, Issakainen sanoo.

kuva kerrostalosta

Issakainen on pitkän linja hekalainen – työvuosia on takana jo 19. Vuosien varrella kokemusta on karttunut laajasti eri kiinteistöhuollon tehtävistä. Lokakuussa Issakainen aloitti Itä-Helsingin alueen RAU-valvojana.

RAU- eli rakennusautomaatiovalvoja vastaa Hekan asuntojen ohjausyksiköistä, joista ohjautuvat automaattisesti esimerkiksi rakennusten lämmitys, valaistus, ilmanvaihto ja lukot.

– Jos niissä ilmenee jotain ongelmia, mitä kiinteistönhoitaja ei pysty selvittämään, minä lähden katsomaan tilannetta. Tarpeen mukaan korjaan vian tai kutsun korjaajan paikalle, Issakainen sanoo.

Kuvauksesta Issakainen innostui vuonna 2010.

– Reissasin silloin paljon maailmalla, ja siellä tuli valokuvattua. Kotona kuvia katsellessa mietin, että voisihan näistä saada parempiakin.

Issakainen ilmoittautui valokuvauskurssille, hankki paremman kameran ja alkoi kuvata säännöllisesti. Suosikkikuvauskohteiksi muodostuivat nopeasti luonto ja arkkitehtuuri.

– Arkkitehtuuri on kiinnostanut minua aina. Kun lapsena muut halusivat isona poliisiksi tai palomieheksi, minä halusin olla arkkitehti.

Instagramissa Issakaisella oli alun perin vain yksityinen tili, kunnes kuvia kehunut kaveri ehdotti julkisen tilin perustamista.

Vuosaari on mielestäni Helsingin makein paikka.

Nyt Issakainen on kuvannut Helsinkiä ja Suomea @helsinkibylens-tilille yli kolmen vuoden ajan. Issakaisella ei kulje kamera mukana koko aikaa, vaan kuvausreissuille lähdetään varta vasten – keskimäärin kerran viikossa. Onnistuneimmat otokset päätyvät Instagramiin.

Kaupunginosista Vuosaari vilahtelee Issakaisen kuvissa eniten.

– Vuosaari on mielestäni Helsingin makein paikka. Täällä on kaunista luontoa ja merenrantaa, jota on kiva kuvata, Vuosaaressa asuva Issakainen sanoo.

Instagram-tilillään Issakainen haluaa tuoda esille monipuolista pääkaupunkiseutua ja Suomea.

– Helsinki on Suomen paras kaupunki. Aika harvassa suuressa kaupungissa meri ja luonto ovat näin lähellä. Täällä ne ovat ihan käsinkosketeltavissa. Issakainen toivoo, että kuvat leviäisivät sosiaalisen median kautta kauemmaksikin.

– Olisihan se kiva, jos joku näkisi kuvani ja ajattelisi että vautsi, miten kivannäköinen paikka – lähdetään lomalle Helsinkiin!