Anni Sinnemäki lumoutuu Lammassaaren luonnosta ja linnuista

Hekan hallituksen puheenjohtaja Anni Sinnemäelle Helsinki tarjoaa lumoavia luonnon ja kaupungin kohtaamisia. Lammassaari ja Viikin Vanhankaupunginlahden luonnonsuojelualue on lintubongarille vertaansa vaille oleva kohde.
 

Kirjoittanut Sanna Andersson Kuvat Roope Permanto

Anni Sinnemäki & viisi tärkeää sanaa:

Perhe

Perhe on minulle tärkeä. Minulla on kaksi lasta, joista toinen on aikuinen ja toinen ekaluokkalainen. Pidän tiiviisti yhteyttä myös vanhempiini ja sisaruksiini. Lapseni kanssa meillä on mahdollisuus viettää aikaa erityisesti viikonloppuisin, jolloin retkeilemme säännöllisesti.


Linnut

Lammassaari ja Viikin Vanhankaupunginlahden luonnonsuojelualue on yksi koko maan hienoimmista lintualueista ja Helsingissä vertaansa vailla. Tämä on paikka, jossa olen nähnyt kaikkein eniten lintulajeja. Täällä on useita lintutorneja ja hyvät olosuhteet bongaamiselle.

Lintubongaus on harrastus, jota suosittelen lämpimästi. Sen aloittaminen on todella helppoa.


Helsinki

Lammassaaressa on se mahdoton hauskuus, että kun kartasta katsoo, se on Helsingin maantieteellisessä keskipisteessä, mutta samalla myös keskellä kaupunkiluontoa. Täältä voi nähdä Kalasataman tornin tai Kallion kirkon. Lammassaari on yksi hienoin esimerkki tällaisista kaupungin ja luonnon yhdistymispisteistä, jotka ovat Helsingille hyvin tyypillisiä.


Kahvi

Olen kahvin suurkuluttaja, oli kyse arjesta tai vapaa-ajasta. Harvemmin lähden retkelle ilman kahvia, mutta jos lähden, niin hankin sitä matkan varrelta. Nautin siitä monessa muodossa; musta suodatinkahvi on yksi hyvä vaihtoehto, vaikka tykkään myös lateista silloin tällöin.


Meri

Meri on tietenkin kaikille Helsingissä asuville tärkeä. Täällä se on niin lähellä ja se tuo aina hyvän tunteen siitä, että tästä pääsee jonnekin todella pitkälle. Se tuo kaupunkiin ja elämään avaruutta ja toiveikkuutta.

 

Annin vinkit lintubongaukseen

  • Lintubongaus on harrastus, jota suosittelen lämpimästi. Sen aloittaminen on todella helppoa. 
  • Kannattaa kulkea silmät avoinna lähiympäristössä, etsiä lähin lintulauta tai ruokintapaikka ja viivähtää siinä hetki. Kun jaksaa odottaa, voi nähdä kaikenlaista. 
  • Seuraava hyvä askel, josta on helppo jatkaa Helsingissä, on vierailu esimerkiksi Viikin Vanhankaupunginlahdella. 
  • Nettisivustot luontoportti.fi ja birdlife.fi ovat hyviä apulaisia. Niistä löytyy tunnistusohjeita ja kuvia kaikista linnuista, joita Suomessa voi nähdä.


Anni Sinnemäki 

  • Helsingin kaupungin kaupunkiympäristön toimialan apulaispormestari vuodesta 2017 ja Hekan hallituksen puheenjohtaja vuodesta 2015. 
  • Vihreiden kansanedustaja vuosina 1999–2015, Vihreiden puheenjohtaja ja työministeri vuodet 2009–2011. Helsingin kaupunginvaltuuston jäsen vuosina 2005–2015 ja 2017.
  • Julkaissut kaksi runokirjaa: Sokeana hetkenä (2003) ja Aleksis Kiven katu (2009).
  • Ultra Bra -yhtyeen sanoittaja, mukaan lukien single Sinä lähdit pois. Sanoituksia julkaistu kaikilla yhtyeen albumeilla. 
  • Asuu Katajanokalla aviopuolison ja ekaluokkalaisen lapsen kanssa. Toinen lapsi asuu jo poissa kotoa.  
  • Harrastuksina harrastelijatason lintubongauksen lisäksi kirjallisuuspiiri ja satunnainen lenkkeily.