Vuonna 2021 ekoekspertit suorittivat yli 30 000 haastetta - vuoden ahkerimmat palkittiin!

Heka-taloissa asuvat ekoekspertit aktivoituivat ympäristöasioissa myös vuonna 2021. Ekoekspertti-sovelluksessa suoritettiin yli 30 000 haastetta. Aktiivisimmat taloyhteisöt löytyivät tänä vuonna Ala-Malmilta, Kontulasta, Maunulasta, Viikistä ja Pohjois-Haagasta.

Vuoden lopussa ekoeksperttejä oli 850, mikä tarkoittaa, että 65 prosentissa Hekan kohteissa oli yksi tai useampi ekoekspertti. Ekoekspertti-toiminta jatkuu myös vuonna 2022.

Pieniä tekoja ekofiksumman arjen puolesta 

Ekoekspertit suorittivat pieniä ja suuria ekoekspertti-haasteita yli 30 700 kappaletta. 

Haasteissa ekoekspertit kiinnittivät huomiota mm. vuotaviin vesikalusteisiin ja jätepisteiden lajitteluohjeisiin sekä jakoivat tietoa joulun ajan jätteiden lajittelusta naapureilleen. Ekoekspertit vinkkasivat muille asukkaille myös omia vinkkejään ympäristöystävällisempään arkeen. 

Vuonna 2021 taloyhteisöjen kisassa jaetulla 1. sijalla oli viisi kohdetta: Teerisuontie 27 Ala-Malmilta, Kontulankuja 2 Kontulasta, Kuusikkotie 4 Maunulasta, Hernepellontie 40 Viikistä sekä Ohjaajantie 11 Pohjois-Haagasta. Nämä taloyhteisöt palkitaan kunniakirjoin. Onnea voittajille! 

Myös aktiivisimmat ekoekspertit palkittiin: viisi eniten pisteitä kerännyttä ekoeksperttiä palkittiin Ruohojuuri-liikkeen lahjakorteilla.

Vuoden aikana ekoekspertit osallistuivat vaihtuviin kuukauden haasteisiin, joita suorittaneiden kesken arvottiin palkintoja. Vuonna 2022 kuukauden haasteet jatkuvat, ja jaossa on taas kivoja palkintoja aktiivisille ekoeksperteille. Laita push-ilmoitukset päälle niin tiedät mitä sovelluksessa tapahtuu. 

Uusi vuosi, uusi ekoekspertti? 

Kiinnostaisiko sinua Ekoekspertti-toiminta ja kivojen palkintojen voittaminen? Ekoekspertiksi voi lähteä kuka tahansa älypuhelimen omistava ja oman kotitalon ympäristöasioista kiinnostunut asukas. 

Näin ryhdyt ekoekspertiksi: 

  1. Lataa ilmainen Ekoekspertti-sovellus Apple Storesta tai Google Play –kaupasta. 

  1. Rekisteröidy käyttäjäksi. 

  1. Saat vahvistusviestin sähköpostiisi. 

  1. Klikkaa sähköpostin linkkiä. 

  1. Avaa uudelleen sovellus ja kirjaudu sisään. 

  1. Ala suorittaa haasteita. 

Lisätietoa Ekoekspertti-toiminnasta löydät täältä.

Tervetuloa mukaan!